2 ton 707 kilogram gıda imha edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, güvenli gıda, hijyenin sağlanması, bilinçli, sağlıklı üretim, halk sağlığını tehdit eden hastalıkların önüne...
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, güvenli gıda, hijyenin sağlanması, bilinçli, sağlıklı üretim, halk sağlığını tehdit eden hastalıkların önüne geçmek amacıyla 2022’de farklı çalışmalar gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş gıda ürünü olmak üzere toplam 2 ton 707 kilogram gıda malzemesine imha edilmek üzere el konuldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, halk sağlığını korumak için bünyesinde oluşturduğu Gıda Denetim Ekipleri aracılığıyla Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinde gıda ürünü satışı yapan ve depolayan 7 bin 42 işyerini denetledi. Ekipler denetimlerde 20 bin 150 kişiye işbaşı hijyen eğitimi verdi. Yapılan denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş gıda ürünü olmak üzere toplam 2 ton 707 kilogram gıda malzemesine imha edilmek üzere el konuldu.

‘Beyaz Bayrak’ uygulaması yaygınlaştırıldı

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, il genelinde yaptığı çalışmalar sonucunda işyerlerine önce bilgilendirme daha sonrada ‘Beyaz Bayrak’ uygulaması için denetimler gerçekleştirdi. Mevcut denetim şekillerinden farklı olarak, tüketicileri de içine alan işyerlerinde kalite ve gıda güvenliğini sağlayan bir sistem olan Beyaz Bayrak uygulaması, 100’ü aşkın hijyenik, fiziki ve teknik kriter esas alınarak puanlandırmaya dayalı bir denetimle belirlendi. Ekiplerce, 2022’de 154 işyerine beyaz bayrak bilgilendirmesi yapıldı. Şu ana kadar kent genelinde toplam 26 işyeri beyaz bayrak almaya hak kazandı.

İlaçlama ordusu işbaşında

Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla 2022’de kent merkezi ve tüm ilçelerde ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek, tatarcık vs. haşereler ile 17 ilçede 306 personelle 65 araçla, Sağlık Bakanlığı onaylı Biyosidal ilaçlarla vektörel mücadele verdi. Her türlü vektörlerle bulaşan hastalıklarla mücadele kapsamında Dünya Sağlık Örgütü onaylı olan ilaçların kullanıldığı çalışmalarda ekipler, sağlığı tehdit eden her türlü haşerenin bulunabileceği köşe bucağı ilaçladı. Büyükşehir Belediyesi olarak 12 ay boyunca vektörel mücadeleye aralıksız şekilde devam etti.

“Can Dostlar” unutulmadı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde etkinlik düzenlendi, toplamda 2 bin 500 ziyaretçi misafir edildi. Ekiplerce, 2022’de kentin her noktasındaki can dostlar için yaklaşık 10 ton kedi ve köpek maması bırakıldı. 2022 yılında 5 bin 745 hayvanının tedavisi ve bakımı yapıldı,2 bin 157  hayvana kısırlaştırılma işlemi yapılıp çip takıldı.(DBB Basın Birimi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri