Diyarbakırlıların ikinci turda da tercihi Kılıçdaroğlu

14 Mayıs 2023 seçimlerine yüzde 81.7 ile katılım sağlayan Diyarbakırlı vatandaşlar 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçiminde de Kılıçdaroğlu’na destek sunacakların ifade etti.

Recep ÇALIŞKAN-İlknur FİDAN / YENİGÜN ÖZEL – 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine yüzde 81.7 ile katılımın sağlandığı Diyarbakır’daki seçmen ikinci tur seçimine de sandık başında olacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’na yüzde 71.96 ile destek olan kent sakinleri, 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimlerinde de Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini aktardılar.

‘TEK ADAM REJİMİNİN BİTMESİNİ İSTİYORUZ’
İlk turda Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiğini ifade eden Mehmet Medeni, “İlk turda oyumu Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Kemal Kılıçdaroğlu’na verecek şekilde kullandım. Aynı şekilde ikinci turda da oyumu Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağım. 20 yıldır bu iktidar başımızda zaten. Cumhur İttifakı milletvekili çoğunluğunu sağladı. Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa en azından bazı şeyler düzelir. Tek adam rejiminin bitmesini istiyoruz. Bu şekilde devam etmez. Kemal Kılıçdaroğlu dürüst, güvenilir bir lider” dedi. 5’te

‘DEĞİŞİM GENÇLERLE MÜMKÜN’
Değişimin gençlerle mümkün olacağını söyleyen Arda Akat ise “İlk turda Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemin nedeni ekonomidir. Gençler olarak hayatımızı yaşayamıyoruz. Dışarıda bir kahve bile içmeye cesaret edemiyoruz. Tüm gençler gelecek kaygısı içerisinde. Dışarı çıkarken artık 2 kere düşünüyoruz. Maddiyat bizleri çok olumsuz etkilemeye başladı. Bu sebeplerden ötürü değişim istiyoruz. Değişimde Kemal Kılıçdaroğlu ile mümkün. Bundan dolayı ikinci turda da oyumuzu Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Tüm vatandaşların; özellikle gençlerin sandığa gitmesi gerek. Değişim biz gençlerle mümkün. Yarışın başa baş geçeceğini fakat bu defa Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

‘HERKES SANDIĞA GİTMELİ’
14 Mayıs seçimlerinde oy kullanmaya gitmediğini ancak bu defa sandık başına gideceğini belirten Zeynep Arda da şunları söyledi:
“Bu defa oy kullanmaya gideceğim ve kararım Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Çünkü değişim şart. Benim gibi ilk turda sandığa gitmeyen çok sayıda vatandaş var onlarında gitmesi gerek. Bu defa vatandaşlar Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verecek ve Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazanacak diye düşünüyorum.”

İLK KEZ OY KULLANACAK
17 Mayıs 2005 doğumlu olduğu için 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanamadığını ancak 28 Mayıs seçimlerinde oy kullanabileceğini belirten Rohat Şat isimli genç ise, “Tercihim Kemal Kılıçdaroğlu olacak. İlk turda oy kullanamamıştım fakat önümüzdeki seçimde oyumu kullanabileceğim. Benim gibi çok sayıda arkadaşım da Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyor ve Cumhurbaşkanı seçilmesini istiyor. Sebebi de yoksulluktur. Şu an cebimizde para yok. İş bulamıyoruz okulda bile siyaset, ekonomi konuşuyoruz. Gençler hayatlarını yaşamalı, dertleri olmamalı. Oy vermeyen vatandaşlara seslenmek istiyorum. Bu ülke hepimizin refah seviyemizin yükselmesi için hepimizin sandık başına gidip oy kullanması gerek. Oy kullanmayacaklar ise bence bir daha düşünsün, bu ülke hepimizin tüm vatandaşların demokrasiye sahip çıkması gerek.” sözlerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Özel Haberler Haberleri