Bisiklet Festivali Diyarbakır'da da düzenlensin

Diyarbakırlı bisiklet tutkunları Amasra Belediyesi tarafından düzenlenen Bisiklet Festivali’ne katıldı. Festivale katılan topluluklar, bu tür bir etkinliğin Diyarbakır’da da gerçekleştirilmesinin şehirlerarası etkileşimi ve kültürel alışverişi artıracağına dikkat çekti.

Zafer Tüzün/YENİGÜN HABER –Türkiye’nin dört bir yanından bisiklet tutkunları, Bartın’da. Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Derneği, Amasra Kaymakamlığı ve Amasra Belediyesi tarafından düzenlenen Bisiklet Festivali’nde bir araya geldi. Festivalde, katılımcılar sadece bisiklet sürmekle kalmadı; aynı zamanda şehirlerarası sosyal etkileşim ve kültürel paylaşımda da bulundular. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen bisikletçiler, benzer bir etkinliğin Diyarbakır’da da düzenlenmesi gerektiğini dile getirdiler. Katılımcılar, bu tür festivallerin sadece bir spor faaliyeti değil, kültürel bağları güçlendiren bir platform olduğuna vurgu yaptı.

DİYARBAKIR’DAN BAŞLAYAN KEŞİF YOLCULUĞU

Cs Diyarbakır Sosyal Etkinlik Topluluğu üyeleri, yataklı trenle çıktıkları yolculukta Ankara’da kısa bir mola verdi. Cs Ankara Sosyal Etkinlik Topluluğu’nun sıcak karşılaması ve ev sahipliği ile festivalin daha başlamadan güzel dostlukların kurulduğu aktarıldı. Topluluk üyeleri, Ankara’da bir araya geldikleri gönüllü yöneticilerle gelecekteki iş birliği ve etkinlik planlamaları üzerine verimli bir toplantı gerçekleştirdi.

AMASRA’DA RENKLİ GÜNLER

Bartın’ın Amasra ilçesinde gerçekleştirilen festivalde katılımcılar, dört gün boyunca hem doğayla iç içe hem de kültür ve sporla dolu bir program geçirdi. Amasra’nın büyüleyici doğası, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Zaman zaman yağmur yağsa da bisikletçilerin enerjisi, festivalin temposunu yüksek tuttu.

Festivalin önemli etkinliklerinden biri de yazar ve çizer Aydan Çelik’in “Nazım Hikmet’in Bisikleti” söyleşisi oldu. Etkinliğe katılan bisiklet severler, kültürel birikimlerini paylaşarak bisiklet kültürü üzerine derin bir sohbet gerçekleştirdi.

KÜLTÜR VE PAYLAŞIMIN FESTİVALİ

Festival, bisiklet sporunun yanı sıra kültür, tarih ve eğitimi odağına aldı. Türkiye’nin dört bir yanından katılımcılar, çeşitli etkinliklerle bir araya gelerek kültürel etkileşim sağladı. Yalnızca Türkiye değil, Avrupa ve Amerika’dan da katılımcıların bulunması, etkinliğin uluslararası bir boyuta taşınmasına olanak tanıdı. Festivale katılan topluluklar, bu tür bir etkinliğin Diyarbakır’da da gerçekleştirilmesinin şehirlerarası etkileşimi ve kültürel alışverişi artıracağına dikkat çekti. Cs Diyarbakır Sosyal Etkinlik Topluluğu yetkilileri de bu turun amaçlarından birinin Diyarbakır’da da benzer bir festival düzenlemek olduğunu ifade etti.

TEŞEKKÜR MESAJI

Cs Diyarbakır Sosyal Etkinlik Topluluğu yetkilileri, festivale katkıda bulunan tüm destekçilere ve iş birliği içinde oldukları topluluklara teşekkürlerini sundu. Festivale ev sahipliği yapan Amasra Belediyesi ve yerel yönetimler ile bisiklet topluluklarının, bu etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde büyük rol oynadığını belirttiler.

Cs Diyarbakır Sosyal Etkinlik Topluluğu, benzer etkinliklerle şehirler ve topluluklar arası etkileşimi artırarak kültürel bağları güçlendirmeyi hedeflediğini belirterek, katılım gösteren herkese minnettarlığını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri