Kadınlardan Evin Demirtaş’ın mezarına ve taziyesine kitlesel ziyaret

Diyarbakır’da bulunan kadın örgütleri öncülüğünde Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde 22 Ekim’de ayrıldığı Abdullah Şehmusoğlu tarafından öldürülen Evin Demirtaş’ın mezarına kitlesel bir ziyaret gerçekleştirildi ve ardından Demirtaş’ın taziyesinin kurulduğu Şakrat Taziye Evi de ziyaret edildi.

YENİGÜN HABER - Kadın örgütleri ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 22 Ekim tarihinde Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde Abdullah Şehmusoğlu tarafından ateşli silahla öldürülen Evin Demirtaş’ın mezarına kitlesel bir ziyaret gerçekleştirdi. Yeniköy Mezarlığı’nda defnedilen Demirtaş’ın mezarını, kadın örgütlerinin yanı sıra Özgür Kadın Hareketi (TJA), Kadın Edebiyat ve Sanat Derneği (KASED), Kayapınar, Yenişehir, Bağlar, Sur ve Bismil Belediye eşbaşkanları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il ve ilçe yöneticileri ile birlikte çok sayıda yurttaş ziyaret etti.

Burada dualar eden kadınlar, taziyenin 2’nci gününde Büyükşehir Belediyesi tarafından Diyarbakır’ın Peyas ilçesinde kurulan Şakrat Taziye Evi’ni ziyaret etti. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kadın ve Yaşam Haberleri