Bel ağrısı için gittiği Devlet Hastanesinde yanlış vurulduğu öne sürülen iğne nedeniyle bacağında hasar oluşan ve iki buçuk yıldır iyileşemeyen Hasan Elik mağduriyetinin giderilmesini istiyor
2019'un aralık ayında Batman'ın Gercüş ilçesi Devlet Hastanesi dâhiliye polikliniğine bel ağrısı şikâyetiyle giden 48 yaşındaki Hasan Elik, doktor muayenesinin ardından verilen ilacın enjekte edilmesi için acil servisine giderek iğne yaptırdı. Elik, iğne yapılmasının ardından sağ ayağının uyuştuğunu ve yarım saat kadar ayağa kalkamadığını, sonraki süreçte de ayağındaki ağrının geçmediğini belirtti. İyileşmek için gittiği hastaneden ayağı hasarlı olarak çıkan Elik, yapılan tetkiklerde hasarın iğne nedeniyle oluştuğu ortaya konulmasına rağmen iki buçuk yıldır herhangi bir sonuç çıkmadığını, iyileşmemesi nedeniyle hastane, doktor ve hemşire aleyhine dava açtığını fakat savcılık tarafından evraklarının reddedildiğini söyledi.
‘Dava açtım, savcılık evraklarımı reddetti’
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Akyar (Merwaniyê) köyünde ikamet eden Hasan Elik'in biri zihinsel engelli 14 ve 16 yaşlarında iki çocuğu bulunuyor. Köyde daha önce hayvancılık ve çobanlık işiyle uğraşan Elik, ayağının hasar görmesi nedeniyle sadece engelli çocuğuyla ilgileniyor. Bir buçuk yıldır hiçbir iş yapamayan Elik ailesi, köylülerin desteğiyle hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar. Yanlış yapılan iğne sonrası iş yapamaz duruma geldiğini ifade eden Elik yaşadığı büyük mağduriyeti İLKHA muhabirine anlattı. Elik, "2019'da bel ağrısı şikâyetiyle Gercüş Devlet Hastanesine gittim. Bir iğne yaptılar. Bu iğneden dolayı bacağım hasar gördü. Ne kadar itiraz ettimse de beni Batman Bölge Hastanesine gönderdiler. İşte bundan dolayı iki buçuk senedir bacağımın ağrısı devam etti. Dava açtım, savcılık evraklarımı reddetti. Evraklar ve raporlar bacağımda hasar olduğunu söylüyor, ama yine de reddediyorlar. Ayağım hasarlı. Yani nöroloji ve Dicle Üniversitesi de aynı şekilde anlatıyor." şeklinde konuştu. Artık yürümekte zorlandığını ve iş yapamaz duruma geldiğini ifade Elik, "Şu iki buçuk senedir ben hiçbir şey yapamıyorum. Benim 14 yaşında bir engelli çocuğum var, onunla meşgul oluyorum. İş olsa bile ayağımın ağrısından yapamıyorum yani. Yapacak gücüm yok. Yürümekte zorlanıyorum zaten." dedi.
‘Hayvanlarım vardı, onları sattım. Yol ve hastane masraflarına gitti’
Ayağındaki ağrıdan dolayı çiftçilik de yapamadığını vurgulayan Elik, "Hayvanların peşinden gidemiyorum. Hayvanlarım vardı, onları sattım. Yol ve hastane masraflarına gitti. İki buçuk yıldır tedavi oluyorum ama bir sonuç alamıyorum. Her şey ortada ve belgelidir. Artık ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilemiyorum. Suç kiminse ortaya çıkarılsın. Büyük suç, iğneyi yapan hemşirenindir. Başka kimi suçlayabiliriz ki? Tespit bu şekilde yani." diye belirtti. Elik, "Yapılan kontrollerde ayağın kalçadan itibaren hasar gördüğü söyleniyor. Fizik tedavi bir şey demiyor ama nöroloji, ayağın iğneden dolayı hasarlıdır diyor ve hasarı devam ediyor. Buna rağmen savcılık normal deyip reddediyor. İğne normal yerinden yapılmış diyor. Bu konuda gereken neyse yapılmalı. Yeniden tedaviye yönlendirsinler." ifadelerini kullandı.
‘Maddi ve manevi olarak zor durumdayım’
İki buçuk yıldır çalışamadığı için maddi olarak zor durumda olduğunu, ayağının halen iyileşmediğini, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Elik, şunları söyledi:
"Ben bu konuda hastaneye tazminat davası açmışım. Bu iki buçuk senede daha bir bilgiye ulaşmış değiliz. Sadece böyle bekliyoruz. Avukatım ile görüşüyorum, adli tıp sonuçları gelinceye kadar beklemek zorundayız,diyor. Maddi ve manevi olarak zor durumdayım. Maddi olarak hiçbir imkânım yok. Çalışamıyorum. 20 gün fizik tedavisi oldum bir faydasını görmedim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ayağım da halen hasarlı. Tüm tetkikler de ayağın iğneden dolayı hasarlı olduğunu söylüyor. Yetkililerden mağduriyetimin giderilmesini rica ediyorum." Mağdur Hasan Elin'in köylüsü ve komşusu Mehmet Şah Avcı da iki buçuk yıldır Hasan'ın durumuna şahit olduklarını ifade ederek mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulundu. (İLKHA)