Kilis'te ekonomik kriz gazeteleri birleştirdi

Kilis’te yayımlanan beş yerel gazete artan girdi maliyetleri sonrası birleşme kararı aldı.   Süleyman ÖZDEMİR/YENİGÜN HABER - Basın sektöründe...
Kilis’te yayımlanan beş yerel gazete artan girdi maliyetleri sonrası birleşme kararı aldı.

Süleyman ÖZDEMİR/YENİGÜN HABER - Basın sektöründe artan maliyetler yüzünden Kilis’te beş yerel gazete birleşme kararı aldı. Kentte yayımlanan beş yerel gazete birleşerek, iki gazete olarak çıkma kararı aldı.

Serhat Kilis, Kent ve Kilis’in Sesi isimli gazeteler tek gazete olarak yayınına devam ederken diğer tarafta Hududeli ve Vizyon Havadis gazeteleri birleşerek ortak bir gazete çıkaracaklar. Bu durumda 5 yerel gazete birleşerek 2 gazete olarak yayınlarını sürdürecek.

[caption id="attachment_108646" align="alignnone" width="683"] Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Abdullah Alpdağ[/caption]

Konuyla ilgili açılamalarda bulunan Kilis Basın Cemiyeti Başkanı ve Serhat Kilis Gazetesi İmtiyaz sahibi Abdullah Alpdağ, artan maliyetlerin böyle bir karar almalarında etkili olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ülkedeki ekonomik kriz ve dövizdeki dalgalanmaya paralel maliyetlerimizde çok ciddi artışlar meydana geldi. Beraberinde resmi ilan sayısındaki düşüş nedeniyle gazeteler büyük bir ekonomik zorlukla karşı karşıya kaldı. Bunun sürdürülebilirliği bu dönem için zor olduğundan kentte yayımlanan gazetelerle beraber böyle bir karar aldık. Gazetelerin birleşme kararıyla maliyetleri minimize etmeyi amaçlıyoruz. Hükümetin yerel basına destek sağlaması gerekiyor. 3 Şubat 2014 tarihinde yayın hayatına başlayan gazetemiz Serhat Kilis bundan sonra diğer gazeteler ile birleşerek yayınlarını sürdürecek. Kilis’te yayın yapan 5 yerel gazete birleşme kararı aldık ve artık 2 gazete olarak yayın hayatımıza devam edeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri