‘Kesin olmayan sonuçları inşallah aynı gün açıklayacağız’

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ile ilgili Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Seçim güvenliğiyle ilgili alınan önlemleri anlatan Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin, Türk demokrasi tarihi adına önemli bir aşama olduğunu, bu seçimlerin, seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi partilerin en fazla katılım sağladıkları seçim olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Seçimin kesin olmayan sonuçlarının, YSK tarafından seçim günü açıklanacağını bildiren Ahmet Yener, "Kesin olmayan sonuçları, daha önceki seçimlerde olduğu gibi inşallah aynı gün açıklayacağız" dedi.

Deprem bölgesinde, yaklaşık 8 milyon 900 bin civarında seçmenimizin kaydı bulunduğunu hatırlatan Yener, depremde zarar gören okulların bahçesinde konteyner alanlar oluşturulduğunu ve başka bir şehre kaydını aldırmayan depremzedelerin burada oy kullanacağını söyledi.

Altyapıya ilişkin tüm tedbirler alındı

"Seçim günü enerji kesintisi ve siber saldırı gibi teknolojik altyapıya ilişkin tüm tedbirlerin alındığını ve gerekli deneme testlerinin de yapıldığını söyleyen Yener, “Şu an itibarıyla YSK, il ve ilçe seçim kurullarımızca, seçimlerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapılabilmesi için tüm önlemler alınmıştır" diye konuştu.

Oy pusulalarının dağıtımının tamamlandığını ifade eden Yener, bu seçimde ilk kez görme engelli seçmenlerin kendi başlarına oy kullanmalarını sağlayacak şablonların hazırlandığını belirtti.

Yener seçmenlere, oy kullanmaya giderken yanlarına, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını, kimlik kartlarını, pasaportlarını veya kimlik kartı olarak kabul edilecek belgelerini ve varsa seçmen bilgi kağıtlarını almalarını tavsiye etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri