Gülistan Doku soruşturmasında ikinci dalga operasyon; Valinin eşi dahil 15 gözaltı

Gülistan Doku soruşturması kapsamında 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında doktorlar, sağlık personeli, eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel ve bilişim şirketi sahibinin de bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.

Tunceli’de altı yıl önce kaybolan ve artık hayatta olmadığı değerlendirilerek "cinayet" dosyasına dönüştürülen 21 yaşındaki Diyarbakırlı üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında kritik bir gelişme yaşandı.

5 ilde eş zamanlı operasyon

Soruşturması kapsamında Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda Elazığ, Malatya, Ankara, İstanbul ve Tunceli’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

15 kişi gözaltına alındı

Aralarında 3 doktor, 1 hemşire, 1 bilgi işlem görevlisi, 5 veri giriş personeli, eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in eşi Handan Sonel, Gülistan Doku’nun telefonuna müdahale ettiği değerlendirilen bilişim şirketinin sahibi, 1 iş insanı ve 2 güvenlik korucusunun bulunduğu toplam 15 şüpheli, bu sabah erken saatlerde gözaltına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri