Eva Fırtınası Diyarbakır’a Yaklaşıyor: Yoğun ve Şiddetli Kar Yağışı Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Diyarbakır ve çevre illeri önümüzdeki hafta Eva Fırtınasının etkisinde kalacak.

İLKNUR FİDAN/YENİGÜN HABER – Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Diyarbakır ve çevre illeri önümüzdeki hafta Eva Fırtınasının etkisinde kalacak. Fırtınayla beraber yoğun kar yağışı etkili olacak.

Diyarbakır'da kar yağışı 24 Aralık Pazartesi günü başlayacak ve 28 Aralık Perşembe gününe kadar devam edecek. Kar yağışı özellikle kentin yüksek kesimlerinde yoğun olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'da kar yağışı sırasında hava sıcaklığı en düşük -4 derece olacak. En yüksek sıcaklık ise 4 derece olması bekleniyor.

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don tehlikesi yaşanabileceğinden vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Araç sahipleri, kar yağışı ve don nedeniyle oluşabilecek buzlanma nedeniyle araçlarını dikkatli kullanmalı, zincir ve takoz bulundurmalı.

Yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle dışarıya çıkmamaya özen göstermeli.

Diyarbakır Valiliği de kar yağışı nedeniyle vatandaşları uyardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Diyarbakır ve çevre illerinde 24-28 Aralık tarihleri arasında yoğun kar yağışı ve fırtına beklenmektedir. Kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don tehlikesi yaşanabileceğinden vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını önemle rica ederiz" denildi.

Vatandaşların, kar yağışı ve fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekiyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri