Ece Ronay kimdir? Olayın perde arkasında kimler var?

Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Ece Ronay’a ait güzellik merkezleri kurşunlanmasıyla gündeme geldi. İnternette en çok araştırılan isimlerden biri olan Ronay, nereli olduğu ve geçmişi en çok merak edilen konuların başından geliyor.

YENİGÜN HABER – Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Ece Ronay, dün eski eşi Mehmet Bilir’in işyerini kurşunlattığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Özel harekat polislerinin katılımıyla düzenlenen şafak baskınında gözaltına alınan Ronay’la birlikte, işyerini kurşunladığı belirlenen 5 kişi daha yakalandı.
Çalkantılı bir hayatı olan Ece Ronay’ın ismi ilk olarak 2021 yılında ünlü Şovmen Mehmet Ali Erbil'in kendisini taciz ettiğini söylemesiyle gündeme geldi. Ronay, Erbil'in kendisini taciz ettiğini iddia ederek cep telefonuyla mesajlaşma görüntülerini yayınladı.
Erbil, önce "Bu gece yanında uyumak istediğini" belirten mesaj yazdı. Erbil, genç kız itiraz edince, vücudunun bazı bölümlerini Tik Tok'ta niye sergilediğini soruyor.
Ronay yaptığı açıklamada, "Gün geçmiyor ki ülkemizde bir kadın daha tacize ve şiddete uğramasın. Şiddet diyorum çünkü psikolojik şiddet de şiddetin bir türevidir" dedi.
Ronay, 31 Mayıs 2023 tarihinde eşi Mehmet Bilir'den boşandı. İddialara göre eski eşi Bilir, Ronay’a şiddet uygulamaya devam etti. Ronay, eski eşi Mehmet Bilir tarafından psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını sosyal medya hesabından da paylaştı.

GÜZELLİK MERKEZLERİNİN KURŞUNLANMASI
Banu Parlak
’ın, sonra Dilan Polat’ın güzellik merkezleri kurşunlandı. Ece Ronay’a ait Gebze ve Kadıköy’deki iki merkeze de saldırı gerçekleştirildi.
Ece Ronay, geçen yıl ocakta evlendiği Mehmet Bilir’le şiddetli geçimsizlik nedeniyle mayısta ayrıldı. Bilir, geçen ay TV’ye çıkarak, Ronay hakkında “Kara para aklıyor. Dilan Polat özentisi” dedi.
Ronay, Instagram’da bir video yayınlayarak, eski eşinin varlıklarını kaçırmak için başkaları üzerine gösterdiğini iddia etti. İki arabasının Gebze’deki Aka Otomotiv’de sergilendiğini ileri sürdü.
Videodan sonra Bilir’in Kurtköy’deki güzellik merkezi kurşunlandı. 1 Aralık’ta Aka Otomotiv kurşunlandı. Üç saldırgan ateş ettikleri anı TikTok’ta yayınlandı.
Saldırı sonrası, uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Hayalet Orhan lakaplı Orhan Ünğan’ın yakını olduğu belirtilen Muhammet Aka’nın ifadesi alındı.
Aka, “Mehmet ve Ece Ronay boşandılar. Ece, Mehmet’in iki aracını mal kaçırma galerimde tuttuğunu söyleyerek, bana iftira atmaktadır" diyerek, saldırıyı Ronay’ın azmettirdiğini öne sürdü.
Ayhan Bora Kaplan’ın ‘sağ kolu’ olduğu iddia edilen Serdar Sertçelik ile Ece Ronay’ın sevgili olduğunu belirten Aka, ifadesinde, “Ece Ronay, Mehmet’in etrafındakilere zarar verdirmek için böyle davranmaktadır.” Dedi.
Sertçelik, Ankara’da restoranda silahla yaralanmıştı. Sertçelik, yanındaki kadına yan baktıkları iddiasıyla çıkan tartışmada ayağından vurulmuştu. Sertçelik’in yanındaki kadının Ece Ronay olduğu ileri sürülüyor.
2 Aralık’ta Ece Ronay’ın Gebze ve Kadıköy’deki iki güzellik merkezi kurşunlandı. Bu saldırının Aka’ya yönelik kurşunlamanın intikamı olduğu düşünülüyor. Ronay ise, Aka Otomotiv saldırısının kendisiyle ilgisi olmadığını savundu.
Tüm bu gelişmelerin ardından Ece Ronay, bugün eski eşi Mehmet Bilir’in işyerini kurşunlattığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

ECE RONAY NERELİ?
1998 doğumlu olan Ece Ronay (Taylan) Diyarbakır Lice nüfusuna kayıtlı.
GBT kaydına göre 2014, 2015 ve 2016 yıllarında üç kez evden kaçtı. Ailesi karakola ‘Kayıp Şahıs’ başvurusunda bulundu.
2018’de İzmir’de alkollü araç kullanmaktan, 2019’da Gebze’de dolandırıcılıktan, 2020’de İstanbul’da kasten yaralamadan; Gaziantep’te Türk Milleti’ni, Cumhuriyeti, devletin kurum ve kuruluşlarını aşağılamaktan, 2023’te Kocaeli’de yaralama, tehdit, hakaret, mala zarardan ve İstanbul’da eski eşini tehdit, darp, mala zarar ve genel güvenliği kasten tehlikeye sokmaktan işlem yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri