Bayram tatilinin acı bilançosu: 8 günde 68 can kaybı!

Bayram tatilinin sona erdiği bugün, trafik kazalarının üzücü bilançosu ortaya çıktı. 8 günlük bayram tatilinde 68 kişi hayatını kaybederken, 9.787 kişi ise yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde meydana gelen trafik kazalarının bilançosunu açıkladı.

Bayram tatilinin sona erdiği bugün, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tatil süresince yaşanan trafik kazalarına dair çarpıcı veriler paylaştı. Yerlikaya, tatilin ilk 8 gününde yaşanan trafik kazalarında toplam 68 kişinin hayatını kaybettiğini ve 9.787 kişinin yaralandığını bildirdi.

Yerlikaya, sadece son 24 saatte 706 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 6 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 1.097 kişinin yaralandığını açıkladı. Bu veriler, bayram tatilinin ilk 8 gününde trafik kazalarının ne denli ciddi boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor.

"Ekiplerimiz kontrollerine 24 saat aralıksız devam ediyor"

Yerlikaya, yaptığı paylaşımda bayram tatilinin son gününde karayollarında trafik yoğunluğunun arttığını belirterek, trafik polisleri ve jandarma ekiplerinin denetimlerini ve radarla hız kontrollerini 24 saat aralıksız sürdürdüğünü vurguladı. Ayrıca, sürücülere yönelik önemli uyarılarda bulundu:

"Bugün Kurban Bayramı tatilinin son günü. Karayollarımızda trafik yoğunluğu var. Trafik polislerimiz ve jandarma trafiğimiz denetimlerine ve radarla hız kontrollerine 24 saat aralıksız devam ediyor. Tekrar uyarıyoruz. Aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri