Barrack: SDG misyonunun miadı doldu

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Şam hükümeti ile DSG arasındaki anlaşmayı değerlendirdi. Barrack, ablaşmayı Kürtler için tarihi bir fırsat olarak değerlendirerek, DSG’nin misyonunun miadını doldurduğunu açıkladı.

YENİGÜN HABER – ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Suriye’de Esad sonrası dönemde Ahmed Şara liderliğindeki yeni hükümetle birlikte Kürtlerin ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) geleceğine dair açıklamada bulundu.

Barrack, mevcut süreci Kürtlerin on yıllardır mahrum bırakıldığı haklara kavuşması için "tarihi bir fırsat" olarak nitelendirdi.

Büyükelçi Barrack, X hesabından yaptığı açıklamada, Beşar Esad rejimi döneminde Kürtlerin vatansızlık, dil yasakları ve sistematik ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, yeni hükümetle birlikte tam vatandaşlık, kültürel koruma ve siyasi katılım yolunun açıldığını belirtti.

Barrack, Kürtlerin Suriye devletine entegrasyonunun, bu hakların anayasal güvenceye alınması için en gerçekçi seçenek olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri