Nüfus Müdürlükleri açık olacak

ÖSYM'nin düzenlediği 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) yarın gerçekleştiriliyor. ALES'e katılacak adaylar için önemli bir duyuru yapıldı. Kimlik kartı ile ilgili sorun yaşayan adaylar için nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) yarın gerçekleştirilecek. Sınava katılacak adaylar için nüfus müdürlükleri açık olacak.

Geçici Kimlik Belgesi Verilecek

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, T.C. Kimlik Kartı’nı kaybeden, fotoğrafsız kimlik kartı olan, nüfus cüzdanı olmayan veya kimlik kartında T.C. kimlik numarası, fotoğraf veya soğuk damga bulunmayan adaylar için özel bir düzenleme yapıldı. Bu adaylar, sınav günü olan 28 Temmuz 2024 Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında nüfus müdürlüklerine başvurarak "Geçici Kimlik Belgesi" alabilecekler.

Adaylar İçin Kolaylık Sağlanacak

Açıklamada, sınava katılacak adayların mağduriyet yaşamamaları için yapılan bu düzenlemenin, sınav yapılacak merkezlerdeki belirli nüfus müdürlüklerinde geçerli olacağı belirtildi. Bu müdürlükler, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açık tutulacak ve adaylara fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenleneceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri