Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Davası başladı: Tarihe gömeceğiz

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na açılan kapatma davasının üçüncü duruşması bugün görülmeye başlandı. Dava öncesi kadınlar "Hukuksuz...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na açılan kapatma davasının üçüncü duruşması bugün görülmeye başlandı. Dava öncesi kadınlar "Hukuksuz davalar bizi durduramaz" sloganı attı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne 'kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütme' gerekçesiyle açılan kapatma davasının üçüncü duruşması bugün başlandı.

Saat 11.00'de Çağlayan Adliyesi 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmeye başlanan dava öncesi kadınlar basın açıklaması gerçekleştirdi.

'KENDİMİZİ DELİRTEREK KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ'

Genel Temsilci Gülsüm Kav, davanın kendileri için başka bir anlam ifade ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu üçüncü duruşmamız. Bizim için başka bir anlam ifade ediyor. Biz her şartta kadın cinayetlerini durduröaya kararlıyız. Memlekette uğraşılacak şey bu mudur? Ne oldu? Depremde binlerce insanımızı kaybettik. Aileye zarar veriyormuşuz diye bizi kapatmak istiyorlar ya o aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Biz kendimizi delirterek kadın cinayetlerini durdurmaya kararlıyız. Hayatı çalınan herkesin hesabını soracağız."

Yaklaşık 150 kadın "Eşit, özgür yaşayacağız" sloganları atan kadınlar davanın hukuksuz olduğunu öne sürdü.

'ONLARI TARİHE GÖMECEĞİZ'

Basın açıklamasında konuşan Fidan Ataselim, davanın bütün kadınların davası olduğuna dikkat çekti:

"Bu dava bütün kadınların davasıdır. Hukuksuz bir kapatma davasıyla karşı karşıyayız. Her gün kadınlar öldürülürken, kadınlar yaşasın diye mücadele ediyoruz. LGBTİ+Q nefret cinayetlerine kurban gitmesin diye mücadele ediyoruz. Biz biliyoruz, kadın cinayetleri durdurulabilir. Depremde kimse ölmeyebilir. Kadınları hayatta tutmak isteyen bir derneği hangi anlayış kapatmak isteyebilir. Bu anlayış, Taliban anlayışıdır, Molla anlayışıdır. Kadın düşmanlarını göndereceğiz. Bu ölüm siyasetini dayatanları göndereceğiz. Onları tarihe gömeceğiz."

Ataselim, seçimlerde kadınların kararının İstanbul Sözleşmesi'nden yana olacağını belirtti.

'ÖLÜLER HAKKINI HELAL EDEMEZ'

İzmir’de katledilen Ceyda Yüksel’in annesi Filiz Demiral duruşma öncesi platformun kendisini dava boyunca yalnız bırakmadığını belirterek “Sırf tarikatlardan oy kaybetmemek için siyasetlerini kadınlar üzerinden yürütüyorlar, biz bu yüzden ‘kadın cinayetleri politiktir’ diyoruz. Ben Cumhurbaşkanı’na hakkımı helal etmiyorum. Ölüler hakkını helal edemez kızımdan hak helallik isteyebilir mi? Hakkımı da oyumu da vermiyorum. Hükümeti istifaya çağırıyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri