UNICEF’in 30 ülkede yaptığı araştırma sonucunda yayınladığı raporunda, her beş gençten biri internette taciz nedeniyle derslere giremediğini açıkladı
DİYARBAKIR YENİGÜN - Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından 30 ülkede yapılan araştırma, sosyal medya üzerinden tacize uğrayan 5 gençten birinin okul derslerine katılmadığını ortaya koydu. UNİCEF anketine anonim bir şekilde katılan 170 bin genç psikolojik şiddet olaylarının özellikle Facebook, İnstagram, Snapchat ve Twitter üzerinden gerçekleştiğini belirtti. Telefon üzerinden mesaj yoluyla yapılan ankete katılan 13-24 yaş arasındaki gençlerin bazıları Fransa'da, bazıları ise Hindistan ve Afrika ülkelerinde bulunması ise internet üzerinden taciz olaylarının sadece yüksek gelirli ülkelerde gerçekleşmediğini de gösterdi.
3 çocuktan biri internet üzerinden taciz ediliyor
Anket sonucunda, mobil mesajlaşma uygulaması 'U-Report' ile ankete katılan üç çocuktan birinin internet üzerinden şiddet olaylarına maruz kaldığı ortaya çıkarken, taciz olaylarının nerede ve nasıl gerçekleştiği dahil olmak üzere birçok soruya cevap veren gençler bu durumdan kimlerin sorumlu tutulması gerektiği konusunda da görüş bildirdi. Gençlerin yüzde 32'si hükümetlerin yasalar çıkartarak internet üzerinden taciz olaylarını durdurması gerektiğini belirtti. Gençlerin yüzde 31'i yaşıtlarını bu durumdan sorumlu tuttu. Yüzde 29 ise, internet servis sağlayıcı şirketleri işaret etti. Dünyanın dört bir tarafından bulunan gençler 2018 yılında UNİCEF tarafından #ENDviolence adı altında başlatılan kampanya kapsamında bir manifesto kaleme alarak hükümetlerin, öğretmenlerin, ebeveyinlerin, öğrencilerin güvenliğini garanti altına almak için harekete geçmesini talep etmişti. (İLKHA)