20 milyon öğrenci için yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Türkiye genelinde 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 binden fazla öğretmen, bugün çalan ders ziliyle birlikte yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor.

Geçen hafta, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimi programı düzenlendi. Bu hafta ise ortaokula başlayacak 5. sınıf öğrencileri için rehberlik çalışmaları yapılacak.

Yeni Müfredat İlk Kez Uygulanacak

Bu yıl, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, anasınıfı, 1., 5. ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak. Müfredat yenileme çalışmalarıyla ders içerikleri yüzde 35 oranında sadeleştirildi. İlköğretim kademelerinde, bakanlık tarafından hazırlanan "beceri örgüsü" temelli ders kitapları kullanılacak.

Ayrıca, 1. sınıf öğrencilerinin şube ve öğretmenleri ile 5. sınıf öğrencilerinin şube seçimleri ilk kez e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirlendi. Bu süreçle beraber, Bakanlık okul-aile ilişkisini güçlendirmek amacıyla "Velivizyon" platformunu da devreye aldı.

Ortak Sınavlar Genişletiliyor

Geçtiğimiz yıl başlatılan ortak sınav uygulaması, bu yıl daha kapsamlı bir şekilde devam edecek. Bu uygulama ile öğrencilerin eğitim süreçleri daha yakından izlenecek.

Ara Tatil 8 Kasım’da

Öğrenciler, 8 Kasım'da bir haftalık bir ara tatile çıkacak. Eğitim öğretim yılının ilk dönemi 17 Ocak'ta sona erecek. İkinci dönem ise 3 Şubat'ta başlayacak ve 20 Haziran'da sona erecek. Ayrıca, 28 Mart'ta başlayacak bir haftalık ara tatil ile öğrenciler ikinci dönem de bir nefes alma fırsatı bulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri