Rus milletvekili 'silah bırakılırsa affedilecekler' dedi

Rusya'da yönetime isyan eden paralı asker grubu Wagner, Moskova'ya 400 kilometre uzaklıktaki bölgelere ulaştı. Putin'in partisinden bir milletvekili silahların bırakılması halinde Wagner güçlerinin affedileceğini duyurdu.

Rusya'da yönetime ve askeri liderliğe karşı isyan başlatan Wagner paralı asker şirketinin birliklerinin Rostov ve Voronej kentileriyle Lipetsk bölgesinde ilerlemesinin ardından, Putin'in partisi Birleşik Rusya milletvekili Pavel Krasheninnikov Wagner güçlerine silahlarını bırakmaları halinde affedilecekleri sözünü verdi.

TASS haber ajansının haberine göre Krasheninnikov sözlerini "Ancak hızlı olmalılar" diye sürdürdü. Krasheninnikov "Wagner savaşçıları, (Ukrayna'daki) özel askeri operasyon sırasında elde ettikleri başarılar göz önüne alındığında hala silahlarını bırakabilir ve cezadan kaçınabilirler, ancak bunu hızlı yapmaları gerekir." dedi.

WAGNER MOSKOVA'YA DOĞRU İLERLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Lipetsk Bölgesi Valisi Artamonov, Wagner grubunun araçlarının Lipetsk bölgesinde hareket halinde olduğunu, halkın güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alındığını duyurdu. Wagner güçleri, bir gecede çıkan isyanın ardından Rostov'un kontrolünü ele geçirdi ve görünüşe göre başkent Moskova'ya doğru hızla ilerleyerek yaklaşık 804 kilometre (500 mil) kuzeye geldiler. Moskova Lipetsk'e sadece 400 kilometre uzaklıkta.

Reuters muhabirleri daha önce, Moskova'ya giden yolda olan Voronej şehrinin yanından geçen Wagner güçlerini gördüğünü ve burada bir helikopterin kamyon ve zırhlı araçların üzerlerine ateş açtığını duyurmuştu. Ancak isyancıların otoyolda önemli bir direnişle karşılaştığına dair herhangi bir bilgi yok.

MOSKOVA'DA KAMU BİNALARI BOŞALTILDI

BBC Rusya servisi ise, Wagner isyancıları ilerlerken Moskova'daki kamu binalarının boşaltıldığını duyurdu. Moskova'da Kremlin yakınlarındaki müzelerin boşaltıldığını söyleyen BBC, Tretyakov Galerisi, Puşkin Müzesi ve GES-2 Kültür Evi'nin son birkaç saat içinde boşaltıldığına dair haberler geldiğini de duyurdu.

Moskova'daki Mega Belaya Dacha alışveriş merkezi ile Kvartal alışveriş merkezinin de boşaltıldığı belirtildi. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri