III. Dünya Savaşı uyarısı: ‘Tarih tekerrür ediyor’

Belarus lideri Lukaşenko, tarihin tekerrür ettiğini belirterek ülkesine bir saldırı olması durumunda III. Dünya Savaşı’nın başlayacağını söyledi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, "Belarus’a yapılacak bir saldırının III. Dünya Savaşı’na yol açacağını" belirtti.

Ulusal Birlik Günü programında konuşan Lukaşenko, Belarus’un barışın destekçisi olduğunu ve bu duruşunu sürdüreceğini vurguladı.

Lukaşenko, çok kutupluluk ve çeşitliliği savunmaya devam ettiklerini, küresel güvenlik krizinden çıkış yolu bulacaklarına inandığını belirterek, "Çok kutupluluğa karşı olanları biliyorsunuz. Ancak bu süreç artık önlenemez" dedi. Belarus’un barışçıl tutumunun bir zayıflık göstergesi olmadığını belirten Lukaşenko, dış saldırılara karşı güçlü bir yanıt verebileceklerini ifade etti.

"ABD, KİEV'E SALDIRI TALİMATI VERDİ"

Lukaşenko, ABD'nin ve Batılı istihbarat teşkilatlarının, Belarus’u askeri gerilimi tırmandırmaya uygun bir yer olarak gördüğünü öne sürdü. ABD’nin, Kiev’e Belarus’un güney sınırındaki altyapıya saldırı düzenlemesi talimatı verdiğini iddia eden Lukaşenko, bu saldırının sebebinin Belarus toprakları yakınlarında Rus İHA'larının uçması olduğunu belirtti.

Ukrayna ile Belarus arasında İHA kullanımına dair bir anlaşmaya varıldığını söyleyen Lukaşenko, her iki tarafın da İHA’ları kötü kullandığını ve bu nedenle Belarus topraklarına düştüğünü dile getirdi.

"BARIŞ MI YOKSA ÇATIŞMANIN TIRMANMASINI MI İSTENİYOR?"

Lukaşenko, ABD'nin Belarus ile barış müzakereleri konusunda çeşitli koşullar öne sürdüğünü ifade etti. Belarus’un bu koşulları kabul ettiğini belirten Lukaşenko, "Amerikalılara sormak istiyorum: Barış mı, yoksa çatışmanın tırmanması mı isteniyor?" dedi.

III. DÜNYA SAVAŞI UYARISI

Belarus lideri Lukaşenko, ülkesinin konum itibarıyla tüm yolların geçtiği yer olduğu için büyük ölçekli çatışmaların içinde yer aldığını hatırlatarak, "Tarih tekerrür ediyor. Ancak bunu anlamayanları, rakiplerimizi, düşmanlarımızı bu konuda uyarmak istiyorum. Bunu yapmaya gerek yok. Bu Avrupa ve tüm dünyaya fayda sağlamayacak. Belarus’a yapılan saldırı, III. Dünya Savaşı olur. Bunu unutmayın." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri