Diyarbakır’ın tanınan iş insanlarından Reşit Cantürk’ün kızı Süreyya Cantürk, tedavi gördüğü Almanya’nın Hannover kentinde geçirdiği kalp krizi sonucu 24 yaşında yaşamını yitirdi.
Cantürk’ün cenazesi Almanya’dan İstanbul’a getirildi. 25 Ağustos’ta Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Aile Kabristanı’nda toprağa verildi.
Süreyya Cantürk, 1994 yılında kaçırılarak katledilen dedesi, iş insanı Behçet Cantürk’ün de bulunduğu aile kabristanına defnedildi.
İstanbul’da üç gün taziye kabul edildi
Süreyya Cantürk için İstanbul’da da taziye kabulü gerçekleştirildi. Cantürk ailesi, Ataşehir’de bulunan MAREV Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı merkezinde üç gün boyunca taziyeleri kabul etti.
Aile, İstanbul’daki taziye sürecinin ardından Diyarbakır’da da taziye kabul edecek.
Taziye 29 Ağustos’ta
Süreyya Cantürk için Diyarbakır’daki taziye, 29 Ağustos 2026 Cumartesi günü Liceliler Taziye Evi’nde kurulacak.
Cantürk ailesi, Diyarbakır’da kurulacak taziyede yakınları, dostları ve aileyi yalnız bırakmayanların başsağlığı dileklerini kabul edecek.