Sözel Apartmanı’nın 5 katının kaçak olduğu ortaya çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır’da yıkılan binalar arasında yer alan 10 katlı Sözel Apartmanı’nın 5 katı kaçak olduğu ortaya...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır’da yıkılan binalar arasında yer alan 10 katlı Sözel Apartmanı’nın 5 katı kaçak olduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirden biri olan Diyarbakır'da da 1’i boş 7 apartman yıkıldı. 414 insanın hayatını kaybettiği Diyarbakır’a yıkılan binaların kaçak yapı olduğuna ilişkin iddialar sürüyor. İddialar arasındaki Sözel Apartmanı, ruhsatında 5 katlı olup, diğer 5 katının da kaçak inşa edildiği dile getirildi.

Çevre sakinlerinden güvenlik görevlisi Mustafa Çetinkaya, Sözel Apartmanı’nın müteahhidi ve ailesi çöken binanın enkazında yaşamlarını yitirdiklerini ifade ederek, binanın yıkıldığı anları şöyle anlattı: “Depremden önce şimşek çakar gibi büyük bir aydınlanma oldu. Ardından sarsınca kulübeden koşup dışarı kaçmaya çalıştım. Sonra yanımızdaki 10 katlı bina olduğu gibi yıkıldı, burada bulunan araç vardı üzerine düştü. Toz duman kalktı, her taraf kıyamet oldu. Bildiğimiz kadarıyla buranın ruhsatı 5 katlıydı, sonradan müteahhidi 5 katta kaçak yapmış, 10 kata çıkartmış. Kolonlar kaldırmayınca çökmüş, zaten müteahhidi de burada 1. katta ailesiyle birlikte enkaz altında kalmış" dedi. (İHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri