Sabahın 5’inde başlayan ‘ucuz kıyma’ kuyruğu

Diyarbakır’da, kırmızı ette fahiş fiyat artışının ardından halk, ucuz ete ulaşmak için Et ve Süt Kurumu önünde gün ağarmadan uzun kuyruklar oluşturdu. Recep...

Diyarbakır’da, kırmızı ette fahiş fiyat artışının ardından halk, ucuz ete ulaşmak için Et ve Süt Kurumu önünde gün ağarmadan uzun kuyruklar oluşturdu.

Recep ÇALIŞKAN/YENİGÜN ÖZEL - Ramazan ayının gelmesiyle beraber gıda fiyatlarındaki artış sürüyor. Kasaplarda satılan kırmızı et ve kıyma fiyatları 300 liraya dayandı. Et ve Süt Kurumu ise alınan karar sonrası 1 kilo kıymayı 130 liradan satmaya devam ediyor. Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Et ve Süt Kurumu’nda karar sonrası uzun kuyruklara sahne oluyor. Şafak sökmeden evinden çıkan vatandaşlar ucuz et alabilmek için birbirleriyle adeta yarışıyor.

2 KİLO KIYMA PEŞİNDEYİM

Sabahın 5’inden buyana kuyrukta olduğunu aktaran Raif Demir, “Sabah 5’ten beridir burada 2 kilo kıyma peşindeyim. Rezil haldeyiz sahuru yapıp buraya gelen insanlar eti alıp eve gidene kadar iftar oluyor. Diyarbakır’ın nüfusu 2 milyon neredeyse ama sadece Et ve Süt Kurumu bu mahallede tek var. 4 merkez ilçeye sahibiz 1 tane daha kurum açılsa ne olur? En azından vatandaş saatlerce burada beklemek zorunda kalmaz. Kıyma için saatlerce insanlar bebekleriyle, çocuklarıyla burada sıradalar. Yetkililere sesleniyorum lütfen bir çözüm bulun” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri