Narin Güran cinayetine dair AK Partili Ensarioğlu'ndan yeni açıklama

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili cinayet soruşturmasında çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Diyarbakır'da çuval içinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturması hakkında konuşurken, "Bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız" sözleri tepki çeken AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Tutuklanan amca Salim Güran'ın aracında Narin’in DNA izinin tespit edildiğini ve Kuran kursundan çıkarken başında bulunan tülbentinin evde bulunduğunu söyleyen Ensarioğlu, "Bu önemli bir bilgi çünkü, Narin’in eve ulaşmadan kaçırılmış olabileceği gibi tahminler de yürütülüyordu. Ancak tülbentin evde bulunması Narin’in eve ulaştığını gösteriyor. Bunlar, Narin’in ‘görmemesi gereken’ bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor" dedi.

Aile gözaltında, ifade değiştiren itirafçı tutuklandı

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi 19 gün sonra bulundu, soruşturmada kapsamında annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran, iki ağabeyi, amcaları ve 2 Eylül’de ‘kasten öldürmek'ten tutuklanan köy muhtarı amcası Salim Güran’ın eşini dahil 24 kişi gözaltına alındı. Son olarak, Narin'in cesedini amca ile birlikte çuval içine koyup dereye bıraktığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar tutuklandı.

Bahtiyar ifadesinde, amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm" diyerek kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri