Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme

Narin Güran’ın babası Arif Güran ve 22 kişi hakkında beyanlarının tespiti için zorla getirme kararı veren mahkemeden yeni karar...

YENİGÜN HABER – 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine dair tutuklu 4 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan 14 sayfalık iddianame önceki gün kabul edildi.

Nevzat Bahtiyar için Barodan zorunlu müdafi talebi

Mahkeme, 7 Kasım'da görülecek duruşma için, sanık Nevzat Bahtiyar’ın üzerine atılı suça öngörülen ceza miktarı nedeniyle CMK 150/3 maddesi gereğince kendisine zorunlu müdafi atanması gerektiği nazara alındığında duruşma hazırlığı sırasında sanık için dosyaya herhangi bir avukatın vekalet vermediğinin tespit edilmesi halinde sanığa zorunlu müdafi görevlendirilmesi için Diyarbakır Baro Başkanlığı’na yazı yazılmasına karar verdi.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu da "müşteki kurum" sıfatıyla duruşmaya davet edildi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor

Tutuklu amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, 4 kişinin "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Tutuklu sanıklar, 7 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri