Meteoroloji'den Diyarbakır ve 3 ile uyarı

Gece saatlerinden beri sağanak yağışın etkili olduğu Diyarbakır'a Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nden bir uyarı daha...

Seher AKGÜN/YENİGÜN HABER – Diyarbakır'da dün geceden beri etkili olan gök gürültülü sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (DİSKİ) teyakkuzda olduğu kentte, Elazığ Caddesi üzerinde DSİ Bölge Müdürlüğü civarında biriken sular yüzünden trafikte aksamalar yaşandı.

Özellikle kotu düşün zemindeki işyeri ve evlerden DİSKİ'ye bir çok ihbarda bulunulurken, ekiplerin hızlı müdahalesiyle olumsuzluklar giderildi.

Öte yandan Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şanlıurfa için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün bölgemizde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Diyarbakır, Batman’ın merkez, Beşiri, Kozluk ve Sason, Şanlıurfa'nın Halfeti, Haliliye, Hilvan, Siverek, Karaköprü, Birecik ve Bozova ile Siirt'in merkez, Şirvan, Tillo, Baykan ve Kurtalan kuzeyinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri