Kaymakam Hasar, mesleki eğitimin gelecek için kritik rolüne dikkat çekti

Bismil Kaymakamı Recep Hasar, Bismil Şehit Neşe Alten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, mesleki eğitimin ülke kalkınmasındaki önemine vurgu yaptı.

Diyarbakır Bismil Kaymakamı Recep Hasar, Bismil Şehit Neşe Alten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Ziyarette, meslek liselerinin ve mesleki eğitimin önemine değinen Hasar, "Mesleki eğitimin ülkenin kalkınmasındaki rolü büyüktür. Nitelikli iş gücünün yetişmesi, sanayi ve ekonomik büyüme için son derece kritik bir öneme sahiptir." ifadelerini kullandı.

Kaymakam Hasar, öğrencilerin aldıkları eğitimin sadece kişisel başarıları için değil, ülkenin geleceği açısından da büyük önem taşıdığını belirtti. Mesleki eğitim alanındaki gelişmelerin hız kazanması gerektiğine dikkat çeken Hasar, bu alanda yapılacak yatırımların Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına doğrudan katkı sağlayacağını vurguladı.

Ziyaret sırasında öğretmenlerle de görüşen Kaymakam, mesleki eğitimdeki zorlukların aşılması ve daha ileriye taşınması için gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Ziyaret, okul topluluğu tarafından memnuniyetle karşılandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri