Kansere yakalanan sokak köpeği Diyarbakır’da tedavi ediliyor

Büyükşehir Belediyesi, kanser hastalığına yakalanan sokak köpeğinin sağlığına kavuşması için kemoterapi tedavisi başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının barınma, gıda ve sağlıklarının korunması amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Dicle Üniversitesinde kanser teşhisi konulan bir sokak köpeğinin tedavinin yapılması için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na talepte bulundu.

Sağlık Daire Başkanlığında görevli veteriner tarafından Dicle Üniversitesi’nden alınan köpek, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Veteriner hekimler tarafından yapılan tetkiklerin ardından sokak köpeğine kemoterapi uygulanmasına karar verildi.

‘İlk kemoterapi tedavisi yapıldı’

Konuya ilişkin bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklı, can dosta ilk kemoterapinin yapıldığını söyledi. Her canlıya değer verdiklerini vurgulayan Saçaklı, şöyle konuştu:

“Ekip arkadaşlarımızla beraber göreve geldiğimizde ‘Hayvan Dostu Kent Diyarbakır’ sloganını oluşturduk. Bizim için bütün canlılar değerlidir. Bu kapsamda Dicle Üniversitesinde HAYTAP İl Temsilcisi Sevgi Hanım, bizleri arayıp kanser teşhisi konulan bir köpeğin olduğu bilgisini verdi. Biz de uzman hekim arkadaşlarımızla bu konuyu konuşup köpeği Dicle Üniversitesi’nden alıp barınağımızda misafir ettik. Can dostumuzun ilk kemoterapi tedavisini yaptık. Biz inanıyoruz ki sevginin gücüyle bu can dostumuzu hayata döndüreceğiz.”

2 doz kemoterapi uygulanması planlanan sokak köpeğinin tedavi süreci önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri