İsrail’in saldırıları Diyarbakır’da protesto edildi

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları yapılan basın açıklamasıyla Diyarbakır’da protesto edildi.

YENİGÜN HABER – İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Roboski parkında gerçekleştirilen kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi.

Açıklamaya, Demokratik Bölgler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Amed Emek ve Demokrasi Plartformu öncülüğünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya, DBP Diyarbakır İl Örgütü, DEM Diyarbakır İl Örgütü, DEM Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Merkez İlçe Belediye Eşbaşkanları, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN), Rosa Kadın Derneği, Kürt Dil Kurumları katıldı.

‘İSRAİL DEVLETİ KURULDU SORUN DAHA DA BÜYÜMEYE BAŞLADI’

Burada konuşan Yapı Yol Sen Başkanı Murat Demir, “Toplumsallığın ilk tohumunun serpildiği ve yeşerdiği Ortadoğu, coğrafyası içinde barındırdığı dini, kültürel ve inançsal gerçekliklerden ötürü tarihte hep zenginlikleriyle ön plana çıkmıştır" dedi.

Filistin ile İsrail sorunun tarihsel bir sorun olduğunu söyleyen Demir, "Nerdeyse 3 bin yıllık bir sorundan bahsediyoruz. Ama ne zamanki İsrail devleti kuruldu o zaman sorun daha da büyümeye, çatışmaların ve savaşların başlamasına neden oldu" şeklinde konuştu.

Demir, “Filistinlilerin yanındayız’ yalanlarını servis ederken savaşın finansmanlarından tutalım da birçok noktada askeri, siyasi ve ticari ilişkileri ilerletmektedirler. Bu süreçte bunu en çok yapan da AKP-MHP ortaklığında Cumhur İttifakı oldu. Toplumsal barışın sağlanması ulus devletlerin resmi ağzıyla yapılan protestolar ve de kınamalarla değil halkların ortak mücadele ve dayanışmasıyla gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu temelde tüm halkları Filistin halkının yanında durmaya, halklar arasındaki dayanışmayı büyütmeye ve mazlum halkların sesi olmaya çağırıyoruz. Katliamları kınamak çözüm değil çözüm halkların birlikte yaşama iradesi ortaya koyabilmektir” dedi.

‘KAYBEDEN MAZLUM HALKLARDIR’

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ise, “Biz artık bu iki yüzlülüğü ve samimiyetsiz tutumun kime hizmet ettiğini biliyoruz. Ortadoğu’da bu coğrafyada süren savaş tek bir odağa tek bir amaca hizmet ediyor. Sadece savaş baronlarını silah sermayedarlarını bir avuç silah sermayelerini zenginleştirmek için ve biliyoruz ki tek kaybedeni mazlum halklardın” dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri