Halep'te savaş suçu: Ölen kadın savaşçı binadan atıldı

Halep’in Şeyh Maksud Mahallesinde kaydedilen ve yeni olduğu belirtilen bir görüntü, çatışmaların ulaştığı boyutu ve Şam’a bağlı silahlı grupların yaptıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Halep'te çatışmaların yaşandığı Şeyh Maksut Mahallesi'nde Suriye Arap Ordusu mensubu silahlı kişiler, İç Güvenlik Gücü (Asayiş) üyesi kadın savaşçının cansız bedenini bir binadan aşağı attı.

Sosyal medyada hızla yayılan ve büyük tepkilere yol açan görüntülerde, Suriye Arap Ordusu'na bağlı olduğu belirtilen silahlı kişilerin, kadın asayiş görevlisinin cenazesine yönelik saygısızlık yaptığı anlar yer alıyor.

Kayıtlarda, silahlı grubun, savaşçının cansız bedenini, binanın üçüncü katından, “Allahu Ekber" sloganları eşliğinde aşağı fırlattığı görülüyor

Saatlerce tek başına direndi

Cenazesi aşağı atılan İç Güvenlik Güçleri üyesinin kimliği henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak videoyu kaydeden silahlı kişilerin kendi ifadelerine göre, hayatını kaybeden kadın bir keskin nişancıydı ve ölmeden önce tek başına saatlerce söz konusu gruba karşı direndi.

Büyük tepki toplayan görüntü, sosyal medya kullanıcıları ve insan hakları savunucuları tarafından "savaş suçu" ve "insanlık onurunun ağır ihlali" olarak nitelendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri