Güneydoğu Ekspres, 21 yaşını kutladı

Diyarbakır’da yayın yapan Güneydoğu Ekspres Gazetesi, kuruluşunun 21. yılını kutladı.

Diyarbakır'da yayın yapan Güneydoğu Ekspres Gazetesi, 21. kuruluş yıldönümünü Demir Otel’de düzenlenen bir etkinlikle kutladı.

Etkinliğe, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eski HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Fidan, DESOB Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Değirmenci, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akyıl, DİKAD Başkanı Müzeyyen Kaya, DİSİDER Başkan Yardımcısı Mesut Altın, İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı ve Diyarbakır İKK Sekreteri Mahsum Çiya Korkmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Fikret Dişlioğlu, BİK Diyarbakır Müdürü Ali Nuhoğlu, Diyarbakır Valiliği Basın Müdürü Hasan Kutay, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan, Halk TV Sunucusu Gözde Şeker, yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri, çok sayıda gazeteci, iş insanı ve STK temsilcisi katıldı.

PERVANE: YERELDEN ULUSALA EVRENSELLİK İLKESİ

Etkinlikte konuşan Güneydoğu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüsnü Pervane, daha önce gazete kuruluşunda yer alan isimleri sıralayarak teşekkür etti. Pervane, “Bundan önce ve şimdi çalışan arkadaşlarımıza, bu gazetede emeği geçmiş, baskısında, editörlüğünde, muhabirliğinde hem yerelde hem ulusalda birçok yeri temsil etmiş tüm gazeteci arkadaşlara yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Tabi ki basın bir devlet için, bir ülke için aslında insanlık için çok önemli bir husus. Özellikle hukuk devletlerinde basının üçüncü göz ve kamuoyuna, vatandaşla birbirine ulaşma noktasında, sorunların çözümü noktasında ve olan biteni görmeleri açısından önemli bir yeri vardır. Haberlerimizi alıp kullanan ulusal basındaki arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Yerelden ulusala evrensellik ilkesini burada yapmaya çalışıyoruz. Bizim çizgimiz net, doğru, tarafsız ve ilkeli bir yayın amaçlıyoruz” dedi.

BOZARSLAN: HEP BİRLİKTE YEREL MEDYAMIZI AYAKTA TUTABİLİRİZ

Ardından konuşan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Felat Bozarslan, “Öncelikle Güneydoğu Ekspres Gazetesi’nin 21. yılını kutluyorum” dedi. Güneydoğu Ekspres Gazetesi’nin çıktığı süreçteki siyasi atmosfere dikkat çeken Bozarslan, “Engellemeler ve baskılara karşı bir direnç oldu. En nihayetinde 21 yaşına geldi ve kutluyoruz. Umudum odur ki yerel medyamız daha da güçlensin. Bugün yerel basının çok büyük sorunları olduğunun farkındayız ama aşılamayacak bir şey değil. Hep birlikte yerel medyamızı ayakta tutabiliriz” dedi.

Kutlamaya katılamayan DEM Parti Milletvekilleri Cengiz Çandar, Serhat Eren ve Ceylan Akça Cupolo, Sözcü TV Sunucusu Fatih Portakal, Rudaw TV sunucusu Hevidar Zana, İndependent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği Direktörü Veysel Ok, Sanatçılar Delil Dilanar ve Kardeş Türküler’den Vedat Yıldırım videolu mesaj göndererek, gazete çalışanlarına başarılar diledi.

Gece, sanatçıların sahne alması ve müzik eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri