TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından “Girişimcilere Sağlanacak Kredi ve Hibe Bilgilendirme” toplantısı gerçekleştirildi. Burada konuşan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Diyarbakır Başkanı Zülal Koç, evdeki kadınlara ulaşıp onları üretken hale getirdiklerini söyleyerek “ Kadınların teknolojinin ve dijital dünyanın içinde yer almasını sağlıyoruz” dedi.
YENİGÜN HABER – Diyarbakır Ticaret Borsası Hizmet Binasında “Girişimcilere Sağlanacak Kredi ve Hibe Bilgilendirme” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Diyarbakır Ticaret Borsası Yöneticileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, DESOB, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar Kadın Girişimciler Kooperatifi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, KOSGEB, İŞKUR temsilcileri, Mikro Kredi, Kooperatifler temsilcileri, Dernekler ve girişimci kadınlar katıldı.
Toplantıda konuşan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Diyarbakır Başkanı Zülal Koç, kadın girişimcileri destekleyerek örnek bir ekip olmayı hedeflediklerini söyledi.
“Cesur kadınlarla yürümek çok keyifli”
Kadın girişimciliğinin önemine değinen Koç, yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi; “Kadının üretici zekâsını ortaya koyarak neler başaracağını kanıtlayacağımızdan eminiz. Kadınlar, çalışmak ve üretmek için çok istekli. Önemli olan doğru yolu çizip ve ilerlememeleri için fırsatlar yaratmaktır. Üreten kadının Teknolojinin ve dijital Dünyanın içinde yer almasını sağlamak bizim işimiz ve ödevlerimizin başında olup Anadolu’dan dan Yükselen Yıldızlar akımı başlatarak, Evdeki kadınımıza ulaşıp üretken hale getirmek. İşimiz olacak. Nitekim bunun bir kısmını başarmış bulunmaktayız. Bizler inanıyoruz ki özgüveni yüksek, cesur kadınlar ile birlikte olmak ve yürümek çok keyifli olacak”
“Her üyemiz birer rol modeldir”
TOBB kadın girişimcilerin sayısını artırmak için sürekli politikalar geliştirdiğini ifade eden Koç, TOBB’un işleyişini şöyle anlattı;
2007’den beri 81 ilde yapılanmış tüm kadın oluşumlarının çatısı olmuş. Girişimci kadın sayımızı artırmak için politikalar geliştiren bir oluşumdur. 63 kişi ticaret odası ve ticaret borsasına kayıtlı kadınlarımızdan oluşur. Ve seçimle gelir. Aramızda akademisyenlerimiz öğrenci ve öğretmenlerimizde bulunur. Kadın girişimciler kurulunun her bir üyesi birer rol modeldir. Biz 63 kişi ile sınırlı kalmayıp madem bir çatıyız dedik ve Diyarbakır olarak girişimci havuzu oluşturduk (alt çalışma gurubu) girişimci olan, girişimci olmak isteyen, kadınlarımızdan ve çok kıymetli üretimler yapan kooperatiflerimizden oluşuyor. Üniversite ve lise öğrencilerimizde bu gruba genç beyinleri ile çok büyük katkı sağlıyor. Şu an sayımız 100+ bu sayımız gün geçtikçe artıyor.
Biz kadın girişimciler kurulu olarak paylaşımı çok seviyoruz. Bu kurul tüm kadınlarımız için kuruldu bize ulaşın ve mutlaka bu çatının bir parçası olun. Olun ki gücümüze güç katıp çoğalalım. Kurulumuz içinde Dicle üniversitesi ziraat fakültesi gap tarımsal araştırma, belediyelerimiz, kalkınma ajansının bulunduğu komisyonlarımız var. İş birliği yapıp projeler geliştiriyoruz.”
Koç’un konuşmasının ardından toplantıya katılan kurum temsilcileri, çalışmalar ve destekleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.