Evlat nöbetindeki aileler ramazana buruk girdi

Diyarbakır’da çocukları PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan bu yana HDP il binası önünde tuttukları evlat nöbetini sürdüren aileler, ramazan ayına buruk girdi.

Diyarbakır’da, PKK mensupları tarafından çocukları kaçırıldığını iddia eden aileler, 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başladı. 375 aile tarafından dönüşümlü olarak 1653 gündür sürdürülen nöbette bugüne kadar 51 aile, çocuklarına kavuştu. Ramazan ayına çocuklarından ayrı girmenin hüznünü yaşayan aileler, onlardan gelecek güzel haberleri bekliyor.

2010’da 17 yaşındayken kaçırıldığını söylediği oğlu Mahmut için evlat nöbetini sürdüren Bedriye Uslu, 13 ramazandır evladını görmediğini ve bir an önce ona kavuşmak istediğini söyleyen Uslu, “Ramazanımız gelmiş, baş göz üstüne, mübarek ay. Ama dertliyiz, kederliyiz. 13 ramazandır Mahmut’tan ayrıyım. Yerin üstünde miyim, dibinde miyim? Bilmiyorum. Mahmut’um, bizi ölmeden mezara koydu. Kalbimiz kırıktır, kolumuz, kanadımız kırıktır. Çocuğu, insanın yanında olmazsa insanın bir parçası eksiktir. Bir şeyden tat alamıyoruz. Bayramlar, ramazanlar nasıl geçiyor bilmiyoruz. Mahmut’um, oğlum, dön gel. Gel bu bayramı birlikte geçirelim. Bileyim ki bayram, bayramdır” diye konuştu. (DHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri