Ergani’de Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni başladı

Ergani’de ilki gerçekleştirilen Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni başladı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı şölende, kadın katliamları ve Kürtçeye dönük saldırılara tepki gösterildi.

Sevda KAPLAN/YENİGÜN HABER – Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 1'inci Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni düzenlendi. Ergani Belediyesi, Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (KASED), Sanatça ile İVA Organizasyon'un ortaklığıyla düzenlenen şölen renkli görüntülere sahne oldu.

DEM Partili belediye eşbaşkanları, DEM Partili Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandşlar festivale katıldı.

KADIN KATLİAMLARINA TEPKİ

Şölende konuşan Ergani Belediye Eşbaşkanı Birsen Azak Bayar, artan kadın katliamlarına tepki gösterdi. Bayar, "Bu topraklarda kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Narin Güran, Rojin Kabaiş ve ismini sayamadığımız kadın arkadaşımız katlediliyor. Bunların takipçisi olacağız. Kadının katledilmesine dur dememiz lazım" dedi.

Ergani Belediye Eşbaşkanı Şiyar Güldiken ise, 31 Mart seçimlerinden sonra düzenledikleri ilk şölen olduğuna işaret ederek, "Evet, temizlik ve yol yapacağız. Ama en önemlisi kültürümüze ve dilimize sahip çıkacağız" diye konuştu.

DEM Partili Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz de Kürt dili ve kültürüne dönük saldırılara değindi. Aydeniz, saldırılara karşı kültürel çalışmalarının devam edeceğine vurgu yaparak, "Bugün Kürdistan’da Kürtleri yok etmeye çalışanlar iyi bilsin ki bu durum geçmişte kaldı. Kürt halkı, Ortadoğu ve dört parça Kürdistan’da da güç sahibidir ve Kürtleri kimse yok sayamaz" dedi.

Konuşmaların ardından kıl çadırda yiyecek ikramı yapıldı. Sonrasında Hilar Mağaraları ile Çay Önü kazı alanı gezisi düzenlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri