Diyarbakır’daki yıkılmayı bekleyen kaç ağır hasarlı bina var?

CHP Diyarbakır Milletvekili M. Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır’daki orta ve ağır hasarlı binalar meclis gündemine taşıdı.

Süleyman ÖZDEMİR/YENİGÜN HABER – Kahramanmaraş'ın merkezli 7 depremlerin etkilediği Diyarbakır’da Valilik, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar ve ilçe belediyeleri koordinasyonunda yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Ağustos ayı itibarıyla 5 bin 459 ağır hasarlı binadan 2 bin 738'inin yıkım çalışması tamamlandı. Kalan binaların da yaklaşık 1,5 ay içinde yıkılması hedeflendiği belirtiliyor.

CHP Diyarbakır Milletvekili M. Sezgin Tanrıkulu, kentteki ağır ve orta hasarlı binaların durumunu meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteğiyle verdiği önergede, şu soruların cevaplanmasını istedi:

1-Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat Depreminden etkilenen illerimiz başta olmak üzere ülkemizde tespit edilen kaç orta ve ağır hasarlı bina bulunmaktadır?

2-6 Şubat Depreminden etkilenen deprem bölgesindeki orta ve ağır hasarlı binaların yıkılması veya güçlendirilmesi konusunda bir çalışma yapılmış mıdır?

3-6 Şubat Depreminden etkilenen Diyarbakır’da metruk halde bulunan orta ve ağır hasarlı binalar konusunda bir çalışma yapılmış mıdır?

4-Metruk halde yıkılmayı bekleyen binaların güvenlik ve yıkılma riskine karşı acil olarak inceleme yapılmış mıdır?

5-Yıkılmayı bekleyen orta ve ağır hasarlı binalarda ortaya çıkan güvenlik sorunlarının önüne geçebilmek için bir çalışma yapılmış mıdır?

6-Orta ve ağır hasarlı binaların yeniden yapabilmesi ve metruk binaların ortadan kaldırılabilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?

7-Diyarbakır’daki orta ve ağır hasarlı binalarda bu zamana kadar yangın, güvenlik vakası ve yıkılma olayı toplam kaç defa meydana gelmiştir?

8-Diyarbakır’da orta ve ağır hasarlı binalarda ölüm tehlikesi yaşayan kaç kişi yaşamaktadır?

9-Diyarbakır’da orta ve ağır hasarlı olduğu tespit edilen veya tahmin edilen kaç bina vardır ve kaçı hakkında işlem başlatılmıştır?

10-Diyarbakır’da bulunan boş haldeki ağır ve orta hasarlı binaların yıkılmasını engelleyen sebepler nelerdir? Bina sakinleri arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı yıkılamayan bina var mıdır?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri