Diyarbakırlı tarım işçileri: Adil yevmiye istiyoruz, aksi halde işi bırakacağız!

Bölgedeki tarım işçileri, uzun süredir devam eden düşük yevmiye krizine karşı seslerini yükseltti. İşçiler, taleplerinin karşılanmaması durumunda işi bırakacaklarını açıkladılar.

Mesut ASLAN/YENİGÜN HABER – Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde çalışanların ‘Çavuş’ olarak adlandırdığı temsilcilerin organize ettiği toplantıda konuşan tarım işçileri, mevcut yevmiye şartlarının yaşamlarını sürdürebilmek için yetersiz olduğunu vurguladılar.

ÇALIŞMA ÜCRETLERİ YENİDEN DÜZENLENSİN

Temsilci Şaban Aras, işçilerin günlük çalışma ücretlerinin piyasa koşullarına göre yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini belirtti.

Tarım işçileri, yevmiyelerin artırılması için yerel yetkililerden ve işverenlerden acil bir çözüm bekliyor. İşçiler, aksi takdirde iş durdurma kararı alacaklarını ve bu kararın bölgedeki tarımsal üretimi olumsuz etkileyeceğini belirttiler.

İŞ BIRAKMA EYLEMİ KAÇINILMAZ

"Sabahın erken saatlerinden akşama kadar ağır koşullar altında çalışıyoruz. Ancak aldığımız yevmiye ailemizin temel ihtiyaçlarını bile karşılamaya yetmiyor," diyen Aras, işverenlerle yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması durumunda iş bırakma eyleminin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Yerel yönetimlerin ve tarım sektörü temsilcilerinin bu taleplere nasıl yanıt vereceği merak konusu. Tarım işçileri ise talepleri karşılanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtiyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri