Diyarbakır’da uyuşturucu kullanan kadın sayısında korkutan artış

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, uyuşturucu kullanan kadın sayısında dikkat çeken artışa vurgu yaparak, “Geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da 500’e yakın kadın bağımlılıkla başa çıkabilmek, kurtulmak için tedavi merkezlerine başvurdu” dedi.

Seher Akgün/YENİGÜN HABER – Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri, Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger’in katıldığı bir seminerde bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele dersini müfredata dahil eden Dr. Öğr. Üyesi Özcan Ekici’ye teşekkür eden Öger, bireysel olarak herkesin kendini koruması gerektiğini belirtti.

Öger, “Hayır deme yetisini kazanmak, arkadaş ve ortam seçimlerinde dikkatli davranmak önemlidir. Nasıl ki bedenin sağlıklı beslenmeye ihtiyacı varsa, ruhun da güzel fikir ve düşüncelerle beslenmesi gerekir,” ifadelerini kullandı.

Bağımlılığın sebepleri, sonuçları ve mücadele yolları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Öger, uyuşturucu maddelerin dünya ekonomisinde silah ve petrolün ardından üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

UYUŞTURUCU KULLANAN KADIN SAYISINDA ARTIŞ VAR

Kadın kullanıcı sayısındaki artış ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger dikkat çeken iafdeler kullandı.

Son yıllarda bağımlılık yapıcı madde kullanıcı profilinde kadın kullanıcı sayısındaki artışı gözler önüne serdiğini belirten Öğer, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) verileriyle elde rakamların uyuşturucu kullanan kadın sayısında artış olduğunu gösterdiğini söyledi.

DİYARBAKIR’DA 500 KADIN TEDAVİ İÇİN BAŞVURDU

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Öger, erkeklerin bu konudaki sorunlarını dile getirebilmesine rağmen kadınların gizleme ihtiyacı duyduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da 500’e yakın kadın bağımlılıkla başa çıkabilmek, kurtulmak için tedavi merkezlerine başvurmuş.

Ancak şöyle bir gerçek var. Kadınlar uyuşturucuya daha kolay ulaşıyor. Ne yazık ki fuhuşa zorlanarak uyuşturucuya alıştırılıyor ve ardından başlayan bağımlılığında ihtiyaç duyduğu uyuşturucuyu vücudunu satarak elde edebiliyor” ifadelerini kullandı.

Öğer, uyuşturucu ve madde kullanımı sorunun sadece güvenlik eksenli politikalarla değil, topyekûn bir mücadele ile minimize edilebileceğini söyledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri