Diyarbakır’da ulaşım çilesi devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait ilçe belediye otobüslerinde vatandaşlar ulaşım ve yer sıkıntısı çektiklerini ifade etti. Otobüs sayısının...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait ilçe belediye otobüslerinde vatandaşlar ulaşım ve yer sıkıntısı çektiklerini ifade etti. Otobüs sayısının da yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar şehir merkezinden ilçeye gitmenin çileye dönüştüğünü aktardı.

Recep ÇALIŞKAN/YENİGÜN ÖZEL Diyarbakır’dan ilçeye dönüşlerde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait ilçe belediye otobüslerinde ulaşım çileye dönüştü. Otobüslerde yer bulamadıklarını ifade eden vatandaşların beklentisi ise Büyükşehir Belediyesinin bu sorunları çözmeleri.

Diyarbakır’dan Çermik ilçesine gitmeye çalıştığını fakat gidene kadar ulaşımın eziyete dönüştüğünü belirten Yunus Altın isimli vatandaş 85 kilometrelik yolu otobüsle bazen 2.5 saatte tamamladığını söyledi.

Durakların tıklım tıklım dolu olduğunu ifade eden Altın “İşlerim için bazen şehir merkezine geliyorum. İlçede çok bir sorun yok fakat merkezden ilçeye dönüş ise tam bir çile. Seyrantepe kavşağında onlarca kişi ile beraber otobüs bekliyoruz. İlçeye otobüs sayısı da yetersiz, bazen mecburen ilçe minibüslerine biniyorum ancak minibüs ücretleri çok fazla, otobüs daha uygun. Özellikle Çermik otobüslerinin sayısı yetersiz. Saat akşam 5’ten sonra Çermik’e otobüs bulamıyoruz. Ergani’ye saat başı otobüs varken Çermik’te otobüs saatleri çok sıkıntılı.

Ergani’ye saat başı otobüslerin gitmesine rağmen Erganililerin Çermik otobüsüne binmesine de değinen Altın, “Çermik’e giden yolculara bile yer yokken, Çermik otobüslerine en fazla Erganililer biniyor, içeri de o kadar yolcu oluyor ki bazen nefes bile alamıyoruz. Ergani’ye bazen 1.5 saatte ancak geliyoruz otobüsler sürekli in kalk yapıyor. Bu durum biz vatandaşları çok zorluyor. Yer bulmak için otogara ilçe otobüslerin kalktığı yere gitmek gerek fakat işlerimiz dolayısıyla bu pek mümkün olmuyor. Yetkililere bu konuda seslenmek istiyoruz. Sadece bizim için değil diğer ilçelerde de sıkıntı olduğunu duyuyoruz. Akrabalarımız Silvan’a giden ilçe otobüslerinde de sıkıntı çektiklerini ifade ediyorlar. Büyükşehir Belediyesinden bu konuyla ilgili çözüm bekliyoruz, sefer sayısının artırılması gerek” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri