Diyarbakır’da siyaset ve halk sorunları masaya yatırıldı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde düzenlenen halk toplantısında, bölgede yaşanan siyasi gelişmeler ve ilçenin önemli sorunları ele alındı.

Diyarbakır Bismil Belediyesi ve Bismil DEM İlçe örgütü tarafından ortaklaşa halk toplantısı düzenledi. Toplantıda son günlerde bölgede yaşanan siyasi gelişmeler değerlendirilirken, İlçe sorunları masaya yatırıldı.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde Bismil Belediyesi ve Bismil DEM İlçe örgütü otrtaklaşa halk toplantısı düzenledi. Seyrantepe Mahallesinde düzenlenen halk toplantısına Bismil Belediye Eşbaşkanları Mizgin Ekin,Güven Tanrıkulu,DEM Bismil İlçe Eşbaşkanları Mustafa Kurt,Methiye Çakmak,DBP İlçe Eşbaşkanı Zerife Güneş'ın Belediye Meclis Üyeleri, parti yöneticilerin yanısıra onlarca yurttaş katıldı. Kadınların ağırlıkta olduğu toplantıda açılış konuşması yapan Bismil DEM partisi İlçe Eşbaşkanı Mustafa Kurt, son günlerde bölgede ve orta doğuda yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Kuzey Irak bölgesine yapılan askeri operasiyonları sert bir dille eleştiren Kurt, Kürt halkın her zamankinden daha çok örgütlenmesi gerektiğini söyledi. Yaşamın her alanında Kürt halkın kazanımlarına yoğun saldırılar yapıldığına dikkat çeken Kurt, "Kuzey Irak'ta Suriye'de ve Türkiye'de Kürt halkın kazanımlarına yoğun saldırılar var. Bu saldırılara karşı Kürt halkın daha çok örgütlenmesi gerekir ve mücadelelerine sahip çıkması gerekir" dedi.

Bismil'de kapatılan kurumlar tekrar açılacak

Ardından söz alan Bismil Belediye Eşbaşkanı Güven Tanrıkulu, Halkın hizmetkarları olduklarını belirterek, Belediyeye gelecek her bir kuruşu halkın hizmeti için kullanacaklarından kimsenin şüplesi olmamasını söyledi. Belediyelerde yapılan tahribatlara dikkat çeken Tanrıkulu, halkın 8 yıldır özlem duyduğu hizmeti Bismil'de en kısa zamanda yapacaklarını kaydetti. Kayyımın kapattığı tüm kurumları tekrar geri açacaklarını belirten Tanrıkulu, yaşamın her alanında halkın ihtiyaçlarına cevap olabilmek için çalışacaklarını söyledi.

Bismil'de halk karar merci!

Her fırsatta halkla bir araya geleceklerini belirten Tanrıkulu,"Biz orada sadece siz halkımızın hizmetkarlarıyız. Bizler Belediyede kordinatörüz, halk ise karar mercidir. Buraya gelmemizin amacı halkımızın sorunlarını dinlemek ve var olan sorunlara halkımızla ortaklaşarak çözüm bulmaktır. Belediyeler 8 yıl büyük bir tahribata uğramıştır. Bu anlamda bize daha çok sorumluluklar düşmektedir. 8 yıldır hizmetten yoksun bırakılan bu halkımıza gece gündüz çalışarak sorunlarını en kısa sürede çözmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

İlçenin aciliyet arz eden sorunlaın tespiti ve çözümü için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirten Bismil Belediye Eşbaşkanı Mizgin Ekin, halkın sorunlarının tespiti ve birlikte çözüm yolların bulunması için çalıştıklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri