Diyarbakır’da sınav heyecanı: Son dakikada yetiştiler

YKS ilk oturumunun yapıldığı Diyarbakır'da bazı öğrencilerin sınava saniyeler kala yetişmesi dikkat çekti.

Ahmet BARAN/YENİGÜN HABER – Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı öncesi trafikte yaşanan yoğunluk dikkat çekti.

Öğrenci ve velilerinin Diyarbakır’daki sınav heyecanı sabah saatlerinden itibaren başladı. Ana artellerdeki trafik yoğunluğu dikkat çekerken, birçok kişi adeta zamanla yarıştı.

Sınava Dicle Üniversitesi yerleşkesindeki okullarda girecek birçok öğrenci, trafik yoğunluğundan dolayı adeta zamanla yarıştılar.

Yerleşkenin bazı noktalarında yaşanan trafik sıkışıklığı yüzünden bazı öğrenciler sınav yerlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Birçok öğrenci, sınava son dakikalarda yetişmenin heyecanı yaşarken, bazı öğrenci ve velilerinin sınav yerlerini bilmemesi yığılmalara neden oldu.

EHLİYET İLE GİRMEK İSTEDİ

Öte yandan bir kişi ise kimlik yerine ehliyet ile sınava girme isteği polis tarafından reddedilince tartışma yaşandı. Yaşanan gerginlik vatandaşların araya girmesi ile önlenirken, söz konusu kişi sınava alınmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri