Diyarbakır’da “Şewbiherka Dengbêjan” etkinliği

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde düzenlenen “Şewbiherka Dengbêjan” etkinliği, kültürel mirası yaşatmayı amaçlayan büyük bir katılımla gerçekleşti.

Diyarbakır’ın Bismil Belediyesi tarafından düzenlenen “Şewbiherka Dengbêjan” etkinliği büyük bir katılım ve ilgi gördü. Etkinlik, Bismil Kent Meydanı'nda gerçekleştirildi ve geniş bir katılımcı kitlesi toplandı.

Bismil Belediye Eş Başkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu'nun yanı sıra HDP İlçe Eş Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlik, bölgenin kültürel mirasını yaşatmayı amaçladı. Belediye Eş Başkanları, etkinliğe katılanlarla bire bir ilgilenerek teşekkürlerini iletti.

Etkinlikte sahne alan dengbejler, halk müziğinin önemli örneklerini sunarak büyük beğeni topladı. Söylenen klamlar ve foklarik şarkılar, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Dengbejlerin performansı, etkinliği daha da coşkulu hale getirdi. Etkinliğin ilerleyen saatlerinde, Belediye Eş Başkanları ve katılımcılar hep birlikte halaylar çekti.

Gece boyunca devam eden etkinlikte, Belediye Eş Başkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu, katılımcılarla hatıra fotoğrafları çektirerek etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri