Diyarbakır’da öğrenciler tehlike altında; Parası ödenen kaldırım nerede?

Diyarbakır’da Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi, Gaziler Anadolu Lisesi ve Nasrettin Hoca Anaokulu öğrencileri, bozuk kaldırımlar yüzünden caddede yürümek zorunda kalıyor. DEDAŞ’ın çalışmasında yıkılan kaldırımlar için kurum yetkilileri, dönemin kayyım yönetimindeki belediyesine bozulan kaldırımlar için ödeme yapıldığını belirtti.

Zafer TÜZÜN/YENİGÜN HABER – Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi’nde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi, Gaziler Anadolu Lisesi ve Nasrettin Hoca Anaokulu öğrencileri okul giriş ve çıkışlarında zorluk yaşıyor.

DEDAŞ’IN ÇALIŞMASINDA YIKILDI

2023 yılında Diyarbakır Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ), Fırat Mahallesi’ndeki 499’uncu Sokak’ta kabloların yer altına çekilmesi için kaldırımları yıktı ve kayyum yönetimi bir daha onarmadı.

Araç trafiğinin akmaya devam ettiği yolda kaldırım olmadığı için caddeye çıkmak zorunda kalan yüzlerce öğrenci, her gün tehlikeyle burun buruna geliyor.

ÇOCUKLAR CADDEDE YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYOR

Bu duruma tepki gösteren öğrenciler, gazetemiz Yenigün’e şunları söyledi: “Burası okul bölgesi her an bir yerde bir çocuk çıkabilir. Kaldırımlar olmadığı için caddede yürümek zorunda kalıyoruz ve büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Üç okulda toplam 2 bin 408 öğrencinin can güvenliği tehlikede. Yetkililerin derhal yaşadığımız sorunu çözmelerini istiyoruz.”

DEDAŞ: PARASINI ÖDEDİK

Konu ile ilgili görüştüğümüz DEDAŞ yetkilileri, “Kurum olarak 2023 yılında Kayapınar Belediyesi ile kaldırımları yapmak için protokol imzaladık. Proje için belediyeye ödeme bile yaptık” açıklamasını yaptı.

Kayapınar Belediyesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü söz konusu bölgedeki kaldırım ve yol çalışmaları için ihaleye gitti. İhalenin sonuçlanmasıyla ilçe genelinde çalışmalar başlayacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri