Diyarbakır’da Narin Güran cinayetinde yeni iddia

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın çuval içinde bulunan cesediyle ilgili soruşturma derinleşiyor. Aile üyeleri arasında gönül ilişkisi iddiaları ve yeni deliller, katil kim sorusunu karmaşık hale getiriyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cesedi çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti hala çözülemedi. Cinayetin üzerinden bir ay geçmesine rağmen, katilin kim olduğu netleşmezken, aile üyeleri arasında gönül ilişkisi iddiaları ve yeni deliller soruşturmanın seyrini etkiliyor.

Gönül ilişkisi iddiası

Gözaltına alınan Hediye Güran, Narin’in annesi Yüksel Güran ile birlikte ilaç aldıkları eczanenin güvenlik kamerası görüntüleriyle gündeme geldi. Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, Hediye Güran’ın, eşinin evde olmadığı bir dönemde "ertesi gün hapı" olarak bilinen gebelik önleyici ilaç aldığı tespit edildi. Bu durum, kayınbiraderi Salim Güran ile arasında bir gönül ilişkisi olduğuna dair iddiaları güçlendirdi. Ancak Hediye, ifadesinde bu iddiaları kesin bir dille reddetti.

Narin kaybolduktan sonra telefonunu değiştiren Hediye Güran’ın eski telefonunda, kayınbiraderi Salim Güran ile geçmişe dönük birçok cevapsız çağrı tespit edildi. Hediye bu aramaları çocuklarının yapmış olabileceğini ve Salim'in eşiyle görüşmek için arandığını savundu. Ancak bu savunmalar soruşturma sürecinde yeterli bulunmadı.

Adli Tıp raporundaki detaylar

Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu'nun raporuna göre, Narin'in kaybolduğu gün öldüğü kesinleşti. Narin'in, boyun ve ağız bölgesine yapılan şiddetli baskı sonucu boğularak hayatını kaybettiği belirlendi. Cinsel saldırıya dair hiçbir bulguya rastlanmadı. Ancak cesedin dere yatağına gizlenmesi ve hayvanlar tarafından zarar görmüş olabileceği ihtimali tartışma konusu oldu. Çünkü ceset, ağzı sıkıca bağlanmış bir çuval içinde bulunmuştu, bu durum hayvanların cesede nasıl ulaştığı sorusunu gündeme getirdi.

Aile içi ilişkiler ve diş izi raporu

Soruşturma kapsamında Narin’in kolunda bulunan diş izleriyle ilgili yapılan incelemeler de devam ediyor. Yengesi Hediye Güran, annenin kolunu ısırdığını söylemiş, ancak henüz kesin bir sonuca varılamamıştı. Anne Yüksel Güran, bu izlerin kendisine ait olup olmadığının belirlenmesi için cezaevinden çıkarılarak ağız ve diş muayenesine götürüldü. Diş izlerinin kime ait olduğuna dair raporun açıklanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri