METİN BEKİROĞLU/YENİGÜN HABER – Diyarbakır’ın Hani ilçesi, infial yaratan bir istismar iddiasıyla sarsıldı. Edinilen bilgilere göre, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen 80 yaşındaki Y.Y. isimli şahıs hakkında şikayet üzerine soruşturma başlatıldı.
Emniyet ekipleri harekete geçti
Olayın ihbar edilmesiyle birlikte titiz bir çalışma yürüten Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlı Y.Y.’yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen zanlı, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarıldı.
Tutuklanarak cezaevine gönderildi
Mahkeme, "çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel saldırı" suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan Y.Y.’nin, mevcut delil durumu ve suçun niteliğini göz önünde bulundurarak tutuklanmasına karar verdi. 80 yaşındaki zanlı, işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği öğrenilirken, mağdur çocuğun koruma altına alınması ve psikolojik destek süreci için ilgili kurumların devreye girdiği belirtildi.