Diyarbakır'da kavgayla başlayan husumet barışla sonlandı

Diyarbakır’da 3 ay önce park yeri nedeniyle çıkan ve 3 kişinin yaralandığı kavga sonrası Binbir ve Gökkaya aileleri arasında husumet başladı. Metina Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği’nin oluşturduğu Yusuf Durmaz başkanlığındaki Barış Komisyonu heyetinin girişimleri sonucu iki aile barışmayı kabul etti. Dernek binasında iki aile fertlerinin de katıldığı tören düzenlendi.

Diyarbakır’da 3 ay önce park yeri nedeniyle çıkan ve 3 kişinin yaralandığı kavga sonrası Binbir ve Gökkaya aileleri arasında husumet başladı. Metina Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği’nin oluşturduğu Yusuf Durmaz başkanlığındaki Barış Komisyonu heyetinin girişimleri sonucu iki aile barışmayı kabul etti. Dernek binasında iki aile fertlerinin de katıldığı tören düzenlendi. Törene derneğin onursal Başkanı Mehmet Şerif Temelli ile mevcut başkan Aydın Pirinççioğlu da katıldı. Törende aileler, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış yemini etti.

Dernek Başkanı Pirinççioğlu, mutlu bir gün yaşadıklarını dile getirerek, “Bugün bir barışa daha imza attık. Değerli yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber 1 aydır iki aile arasında araba park etme yeri nedeniyle 3 kişinin yaralandığı ve yaklaşık 3 ay süren husumeti barışla sonuçlandırdık. Barış Komisyonu heyetimizin girişimleriyle iki ailenin mensuplarını derneğimizde bir araya getirerek barıştırdık. Mutluyuz, barışı sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri