YENİGÜN HABER – Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Alipaşa ve Hasırlı Mahalleleri’nde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait konutların amacı dışında kullanıldığı iddia ediliyor. Depremzedeler için tahsis edildiği belirtilen bu evlerin, aslında fuhuş ve madde bağımlılarının kontrolüne geçtiği öne sürülüyor. Mahalle sakinleri, bu duruma isyan ederek yetkililerin sessiz kalmasına tepki gösterdi.
Diyarbakır’da kamu konutları tehdit altında!
Sur ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait 1+1 ve 2+1 evlerin amacı dışında kullanıldığı, fuhuş ve madde bağımlılarının kontrolüne geçtiği iddia edildi. Vatandaşlar, yetkililerin bir an önce duruma el atmasını istiyor.
KAPILARI KIRARAK EVLERİ SAHİPLENİYORLAR
İddiaya göre, bazı şahıslar kendilerini depremzede gibi göstererek bu evlere yerleşiyor. Hatta boş olan evlerin kapıları kırılarak işgal edildiği, sonrasında ise yasa dışı amaçlarla kullanıldığı belirtiliyor. Bölge halkı, bu durumun çevrede ciddi bir güvenlik sorunu yarattığını ve huzursuzluğa neden olduğunu dile getiriyor.
YETKİLİLER SESSİZ, VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR
Mahalle sakinleri, durumu defalarca emniyete ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirdiklerini ancak herhangi bir çözüm üretilmediğini söylüyor. “Harabe evler bitti, sıra lüks evlere geldi” diyen vatandaşlar, evlerin geleceğinin ne olacağını merak ediyor.
Yetkililerin konuyla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı merak edilirken, bölge halkı, bir an önce denetimlerin artırılmasını ve evlerin güvenli hale getirilmesini talep ediyor.