İstihdam ve eğitimde yoklar; Diyarbakır’da genç nüfus alarm veriyor

DTSO ile Koç-Yönder işbirliğiyle “Zengin Deneyim ve Kültür Birikiminin İş Dünyası ile Paylaşımı” konulu bilgilendirme seminerinde konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır’daki işsiz genç nüfusun durumuna dikkat çekti: Ne Eğitimde Ne İstihdamda olan Gençler (NEET) oranında Diyarbakır, Türkiye ortalamasının iki katıdır. Bu oran yoksul ailelerin çocuklarının oranıdır. Türkiye'de orta gelir üstü ailelerdeki NEET’lerde ise Diyarbakır birinci

YENİGÜN HABER – Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Koç-Yönder işbirliğiyle “Zengin Deneyim ve Kültür Birikiminin İş Dünyası ile Paylaşımı” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

DTSO Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Koç- Yönder Başkanı Adnan Ökütçü ve Dernek Yönetimi ile DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, Kadınları Meclis Başkanı Filiz Ekingen, DTSO Meclis Üyeleri, katıldı.

İş dünyasının duayenleri Diyarbakır’da

Seminerin açılış konuşmasını yapan DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, önemli bir sunum olduğu için bütün birimlerin bilgilendirilmesi konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirterek, “Bugün düzenleyeceğimiz seminerde bizlere zaman ayıran Koç-Yönder Başkanı Davut Ökütçü ve Dernek Yönetimine teşekkür ediyorum. Ülkenin büyük bir bölümünün istihdamdan tutunda kalkınmasına kadar büyük emekleri olan bir kesimi temsil ediyoruz. Bunun daha sağlıklı gidebilmesi için sağlıklı işleyişle şirketlerin büyüme trendleri gelişen yeni dünya düzeninde büyük önem kazanmaktadır. Bugün aramızda bu işlerin duayenleri yer almaktadır. Bugün onları dinlemek bizim için bir fırsattır. Bu daha sonraki süreçte birlikte çalışabileceğimiz, ortak işbirliği sürdürebileceğiniz anlamına da gelmektedir. O yüzden bugün bizlere zaman ayırdıkları teşekkür ediyorum” dedi.

Genç nüfus, eğitimde ve istihdamda yok

İl’in ardından konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ülkenin gelişmesinde, sanayileşmesinde ve kuşaktan kuşağa intikalindeki en önemli modellerinden biri olan Koç Yönder’in değerli yöneticilerinin aralarında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Seminerde konuşan Koç-Yönder Başkanı Davut Ökütçü, ise şunları söyledi:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri