Diyarbakır’da DEDAŞ gerginliği: Hukuksuzluk yapılıyor

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsal Malabadi Mahallesi'nde çiftçilerin enerji hattını değiştirmek isteyen DEDAŞ, jandarma eşliğinde enerji trafolarını sökmeye kalkınca vatandaşlar ile arasında gerginlik yaşandı. Gelişmelerin ardından mahalle sakinleri, hukuksuz işlem yaptığı gerekçesiyle bugün öğlen saatlerinde Dicle EDAŞ hakkında Silvan adliyesine giderek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Fettullah ÇELİK/YENİGÜN HABER – Dicle Elektrik’in kayıp ve kaçakları önlemek adı altında altyapı ve enerji hatlarını değiştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Malabadi kırsal mahallesine giden DEDAŞ ekipleri ile köylüler arasında trafo ve enerji hatlarının sökülmesi nedeniyle sorun yaşandı.

Malabadi kırsal mahallesinde altyapı çalışmaları adı altında trafo ve enerji hatlarının değiştirilmesini gerekçe gösteren Dicle Elektrik, köylün trafo ve enerji direklerinin oksijen tüpüyle sökmek istedi. Köylüler tepki gösterince gerginlik çıktı. Dicle Elektrik’in talebi üzerine köye çok sayıda takviye jandarma ekipleri gönderildi.

DEDAŞ HUKUKSUZLUK YAPIYOR

Jandarma eşliğinde köye giden Dicle Elektrik ekipleri ile köylüler arasında tartışma yaşandı. Trafolarının sökülmesine ve elektriklerin kesilmesine engel olmaya çalışan vatandaşlara, jandarma arabuluculuğunda yapılacak çalışmalar durduruldu.

Mahalle sakinleri adına konuşan Mehmet Sait Bilmez, Dicle Elekrik’in hukuksuzluk yaptığını belirterek tepki gösterdi.

JANDARMA YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR

Hukuk çerçevesinde ypılack çalışmalara kimsenin bir şey demeyeceğini belirten Bilmez, “TEDAŞ jandarmayı yanlış yönlendiriyor. Normalde her gün zaten elektriklerimiz 2 saatlik kesintiye uğruyor. Buralar bizim tapulu arazilerimiz. Burada bir çalışma yapılacaksa önce kamulaştırma yapılmalıdır. Kamulaştırma yapılmadan TEDAŞ'ın mahallede çalışma yapmasına izin vermeyeceğiz. 5 evin elektriği kesildiği bu adaletsizliktir. Yazık günahtır. TEDAŞ hiçbir projesi olmadan burada çalışma yapmak istiyor. Demir Elektrik direklerini söküp, yerine yeni direkler dikecek, TEDAŞ kamu malına zarar veriyor. Belediye tarafında yapılan kaldırımları kazarak kaldırımlara zarar vermiştir. Biz kesinlikle kanunsuz, hukuksuz hiçbir çalışmaya isin vermeyeceğiz. Kanunlar çerçevesinde yapılacak çalışmalara hiçbir şekilde engel olmayacağız” dedi.

İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Bekir Çiler ile yapılan görüşmenin ardında Dicle EDAŞ ekipleri geri çekilirken, olaya tepki gösteren vatandaşlarda evlerine gitti.

DİCLE EDAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Gelişmelerin ardından Malabadi kırsal mahallesi sakinleri, hukuksuz işlem yaptığı gerekçesiyle bugün öğlen saatlerinde Dicle EDAŞ hakkında Silvan adliyesine giderek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Mahalle sakinleri, DEDAŞ'ın kamulaştırma yapmadan hukuksuz bir şekilde köylülerin elektriğini kestiğini ve kamu malına zarar verdiği gerekçesiyle kurum hakkında suç duyurusunda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri