Diyarbakır'da bir garip 'yaya geçidi'

Diyarbakır’ın Diclekent Bulvarı’nda yaşanan yaya yoğunluğu, caddede yaya geçidi ve giriş yerinin ayrı yerde olması çevrede yaşayan yurttaşları endişelendiriyor.

Zafer TÜZÜN/YENİGÜN HABER – Diyarbakır’da artan şehir içi trafiği içinde güvenli hareket etmek için Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı’nda yapılan yaya geçidinin durumu yurttaşların tepkisine neden oluyor.

Diclekent Bulvarı üzerinde, birçok iş yeri ve okulun olmasına rağmen yaya geçidinin yanlış dizayn edilmesi tepkilere neden oldu. Yaya geçidinin 2023 yılında yapıldığını belirten Abdullah Esen adlı yurttaş, caddede okul ve işyerleri olmasına rağmen burada herhangi bir önlemin alınmadığını ve yurttaşların karşıdan karşıya geçerken korkarak geçtiklerini ifade etti.

Esen devamla şunları dile getirdi:

“Kayyum dönemindeki Büyükşehir Belediyesi burayı yaparken hiç mi fark etmedi? Karşıdan karşıya geçerken yıllardır uyulmayan yaya geçidi kuralları sürekli tartışılsa da ne yazık ki bir türlü çözüme kavuşturulmuyor. Gidiş gelişlerde sıkıntı yaşıyoruz. Araçlar yayaya önem vermeden hızlı bir şekilde geçiyor. Allah korusun bir kaza olsa bunun hesabını kim verecek? Yetkililerden bu konuya el atmasını bekliyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri