Diyarbakır’da ‘Barışı Seslendiren Kadınlar’ çalıştayı

Diyarbakır’da ‘Barışı Seslendiren Kadınlar’ çalıştayı düzenlendi. Çalıştay’da İrlan’da da barış sürecine ilişkin “Dinazorlara Elveda”...

Diyarbakır’da ‘Barışı Seslendiren Kadınlar’ çalıştayı düzenlendi. Çalıştay’da İrlan’da da barış sürecine ilişkin “Dinazorlara Elveda” belgesel gösterimi yapıldı.

Demokratik Gelişim Enstitüsü (DPI) ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisi İşbirliğiyle, “Barışı Seslendiren Kadınlar” çalıştayı düzenlendi.

Dyarbakır’da bir otelde gerçekleşen çalıştaya İrlanda Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi He Sonya McGuinness, DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan ve kadınlar katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını DPI Kıdemli Bölgesel Strateji Analisti Dr. Esra Elmas yaptı. Ardından İrlanda Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi He Sonya McGuinness bir konuşma yaptı.

Kadınların dışlandığına vurgu yaparak konuşmasına başlayan McGuinness, “Barış süreçlerinin kadınların aktif katılımı ile gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi. Belfast’ta üniversitede olduğunu ifade eden McGuinness kadınların İrlan’da da barış için verdiği emeğe dikkat çekerek, İran’dan geldiğini ve kadın mücadelesinin önemine değindi. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nde çekilmesine atıfta bulunan McGuinness, kadına yönelik şiddetin arttığını ifade etti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı ve DTSO Kadın Meclisi Sözcüsü Nevin İl, Oda meclisinde kadınların etkin olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından çalıştay İrlan’da da barış sürecine ilişkin “Dinazorlara Elveda” belgesel gösterimi yapıldı. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri