Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yurttaşların talep, öneri ve şikayetlerini değerlendirip çözüme kavuşturuyor. Bu kapsamda son 4 ayda Yerinde Çözüm birimine başvuran 5 bin kişinin talebi çözümle sonuçlandırıldı, Alo 153’e gelen 170 bin çağrıya yanıt verildi.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren “Yerinde Çözüm” ile “Alo 153” çağrı merkezi üzerinden gelen talepler doğrultusunda çözüm üretiliyor.
Yerinde Çözüm birimi, Büyükşehir Belediyesi merkez binası ve Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki iki ayrı ofiste çalışmalarını sürdürüyor. Yurttaşlar ve ilgili kurumlar arasında köprü görevi gören Yerinde Çözüm, 4 aylık sürede “kent ve şehirlerarası ulaşım, konaklama, sosyal hizmetler, park bahçeler, yol, su, kanalizasyon” gibi 5 bin kişinin talep, öneri ve şikayetlerine ilişkin başvurularını aldı. Başvurular, ilgili birimlere aktarılarak çözümle sonuçlandırıldı.
170 bin çağrıya cevap verildi
Yerinde Çözüm birimi gibi Alo 153 Çağrı Merkezi de yurttaşlardan gelen bütün ihbar, öneri, şikayet ve talepleri hızlı bir şekilde değerlendiriyor ve yurttaşlara anında geri dönüş yapılıyor. Bu kapsamda son 4 ayda Alo 153 çağrı merkezinde 170 bin 373 çağrıya cevap verildi.
Diyar Masa yerine Yerinde Çözüm
Yapılan hizmetlere ilişkin bilgi veren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Berivan Güneş, Diyar Masa olan birimin adını Yerinde Çözüm olarak değiştirip daha etkin hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti.
‘5 bin yurttaşın talebini çözüme kavuşturduk’
Yerinde Çözüm uygulamasıyla yurttaşlara yüz yüze hizmet verdiklerini belirten Güneş, “Yerinde Çözüm olarak yurttaşlarımıza yol, su, kanalizasyon; yurttaşlarımızın talep, öneri, istek ve şikayetlerine dair ilgili birimlerimize aktarımlarda bulunuyoruz. Bu kapsamda Yerinde Çözüm uygulamasıyla 5 bin yurttaşımızla yüz yüze görüşmeler yaparak sorun ve taleplerini çözüme kavuşturduk” dedi.
‘Çözüm noktasında görev üstleniyoruz’
Alo 153 Çağrı Merkezi’yle de kentte yaşayan yurttaşların talep, öneri ve şikayetlerine yönelik çözüm noktasında görev üstlendiklerini vurgulayan Güneş, “Alo 153 Çağrı Merkezi olarak kentteki ortalama 170 bin yurttaşımızdan gelen talep, öneri, sorun ve şikayetlerini değerlendirip ilgili birimlere aktardıktan sonra takibini yapıyor ve çözüm noktasında görev üstleniyoruz” diye konuştu.
Dezavantajlı yurttaşlara ulaşım desteği
Güneş, Yerinde Çözüm birimi olarak dezavantajlı yurttaşlara, sığınma evinde kalan kadınlar ile öğrencilere, şehirlerarası ulaşımda bilet giderlerini karşılayarak destek verdiklerini belirterek, “Otogardaki Yerinde Çözüm merkezimizde turizme katkı sunmak amacıyla dışarıdan gelen yurttaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Aynı şekilde ilimize gelen turistlere de rehberlik hizmeti sunuyoruz.”