Diyarbakır sağlığında deprem: Sağlık müdürüne hüzünlü veda

Diyarbakır’da yaklaşık üç yıldır İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, görevinden ayrıldığını duyurdu. Görev süresince yaptığı hizmetlerle takdir toplayan ve sağlık camiasında deprem etkisi yapan karar sonrası Dr. Mehmet Hakan Pamukçu görevi Uz. Dr. Emre Asiltürk’e devretti.

YENİGÜN HABER – 3 yıllık görev süresini tamamlamasının ardından Nisan ayında sözleşmesi sona eren Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, ani bir kararla görevinden ayrıldı.

Dr. Pamukçu, 15 Mayıs İtibari İle İl Sağlık Müdürlüğü görevini Antalya Kamu Hastaneleri Müdürü olan Kardiyoloji uzmanı Dr. Emre Asiltürk’e devretti.

Sağlık Müdürlüğü’nde yoğun kalabalık

Şok etkisi yaratan kararın duyulmasının ardından çok sayıda sağlık emekçisi Pamukçu’ya destek vermek ve veda etmek için Sağlık İl Müdürlüğüne akın etti.

Kalabalık karşısında duygulanan Pamukçu, Diyarbakır halkına hizmet etmeye farklı görevlerde de olsa devam edeceğini belirterek, gelenlere teşekkür etti.

Görev süresince sağlık yatırımları arttı

Diyarbakır'da yaklaşık 3 yıldır İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, görevinden ayrıldığını duyurdu. Pamukçu, yayımladığı veda mesajında, görev süresi boyunca kente kazandırılan sağlık yatırımlarını sıraladı.

Devir-teslim öncesi veda mesajı yayınlayan Pamukçu, “Halka Hizmet Hakka Hizmettir” anlayışıyla çalıştığını vurgulayarak, görev süresince hayata geçirilen Kayapınar Şehir Hastanesi'nin inşaatı ve ikinci şehir hastanesinin yatırım programına alınması gibi büyük sağlık projelerine dikkat çekti. Dicle, Eğil, Lice ve Hani Devlet Hastanelerinin yeni hizmet binalarının yapımına başlandığını, Çermik Devlet Hastanesi’nin yeni binasının ise hizmete açıldığını belirtti.

Dr. Pamukçu, Ergani Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yanı sıra Bismil ve Silvan’da da yeni merkezlerin yatırım programına alındığını ifade etti. Ayrıca 12 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 12 Aile Sağlığı Merkezi, 1 Verem Savaş Dispanseri ve 1 İlçe Sağlık Müdürlüğü binasının hizmete açıldığını belirtti.

Temeli atılan projeler arasında 8 İlçe Sağlık Müdürlüğü binası, 4 Sağlıklı Hayat Merkezi, 1 L1 Tipi Halk Sağlığı Laboratuvarı ve 62 Aile Sağlığı Merkezi de bulunuyor. Pamukçu, eksik tıbbi cihazların temini için Sağlık Bakanlığı ile yoğun temas yürüttüklerini de ekledi.

“Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş”

Pamukçu, mesajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na ve tüm devlet büyüklerine ve gece gündüz demeden çalışan sağlık emekçilerine ederek, “Ne makamlar kalıcı ne de unvanlar, mühim olan bir gönülde olmak” diyen Pamukçu, Diyarbakır halkına hizmet etmeye farklı görevlerde de olsa devam edeceğini belirtti. Mesajını “Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri